You are here: Home > Édes élet > Linzer – alaptészta

Linzer – alaptészta

A linzernek rengeteg változata ismert, de ez az alap sok továbbgondoláshoz jó, afféle biztos bázis, ahonnan elindulhatunk kísérletezni. Ez a tészta remek keksznek, klasszikus linzerkoszorúnak, de omlós alapú tésztákhoz is nyugodtan bevethetjük. Egyetlen titka van – na jó, kettő – hideg vajra van szükség hozzá és nem szabad túldolgozni.

Linzer

5 dkg porcukor

10 dkg vaj

15 dkg finomliszt

1 csipetnyi só

A lisztet kimérem, majd hozzáadom a porcukort és a leheletnyi sót. Összekeverem. A vajat nagyobb kockákra vágva hozzáadom és óvatosan – anélkül, hogy a vajat túlzottan megolvasztanám – egyenletes morzsává morzsolom. A morzsát határozott mozdulatokkal tésztává gyúrom, amelyet vékonyan lisztezett deszkán kinyújtok, majd az elképzeléseimnek megfelelően felhasználom.

Például teafiltereket készítek belőle…. :)

DSC_2492

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.