You are here: Home > Húúús, Krumplis > Tepsis csirke articsókával

Tepsis csirke articsókával

Mostanában kicsit több tésztát és kenyeret ettünk a kelleténél. No, nem panaszképp mondom, csak egy bizonyos mennyiség után már nem vágyom rá és ez a konyhai létemen is meglátszik. Éppen ezért tegnapra már egy hatalmas adag lecsó készült, ma pedig a két falánk olasz útmutatásait lazán követve összeütöttem egy tepsis csirkét, ami pont annyira egyszerű, mint amilyennek hangzik.

IMG_0921_v

Tepsis csirke articsókával

81 dkg bőrös felső csirkecomb

1 üvegnyi olajban eltett articsóka

1 nagy fej vöröshagyma

1 kg kis szemű újkrumpli

bors

3 ek olíva olaj

3 tk rozmaring

Az újkrumplit megpucolom, majd félbe vagy negyedbe vágva a tepsibe szórom. Közé rendezem a húsokat, sózom, borsozom, az articsókát is elosztom a krumplin, a fűszeres olajat a tepsi tartalmára öntöm és ezen felül a combokat még meglocsolom olíva olajjal. Végezetül rozmaringgal is alaposan megszórom. Alufóliával alaposan lefedem (a perem alá gyűröm a fóliát, nem csak úgy tessék lássék takarom le) és 40 percet sütöm 190 fokra előmelegített sütőben. Ezután leszedem a fóliát és addig sütöm, amíg a csirke bőre meg nem pirul.

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.