You are here: Home > Édes élet > Kókuszos kuglóf

Kókuszos kuglóf

A végtelenségig egyszerű, finom kuglóf, amiben az összes – kalácsba, fánkba elhasznált tojássárgája után felhalmozódott – tojásfehérje happy end-re lel.

kuglóf

Kókuszos kuglóf

11 dkg vaj

2 ek rum

22 dkg porcukor

6 tojásfehérje

11 dkg kókuszreszelék

11 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

1 marék mazsola

1 marék dió

Megolvasztom a vajat. A lisztet és a kókuszreszeléket összekeverem a sütőporral és a porcukorral. A diót durvára vágom. A fehérjékből – csipetnyi sóval – kemény habot verek, abba finoman, laza mozdulatokkal elkeverem a kókuszos keverékemet, hozzáadom a vajat, majd végezetül beleszórom a diót és a mazsolát is. A tésztát zsírral jól kikent, kilisztezett formába (vagy szilikon formába) öntöm, majd 185 fokon tűpróbáig sütöm.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.