Kókuszos kuglóf
A végtelenségig egyszerű, finom kuglóf, amiben az összes – kalácsba, fánkba elhasznált tojássárgája után felhalmozódott – tojásfehérje happy end-re lel.
Kókuszos kuglóf
11 dkg vaj
2 ek rum
22 dkg porcukor
6 tojásfehérje
11 dkg kókuszreszelék
11 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 marék mazsola
1 marék dió
Megolvasztom a vajat. A lisztet és a kókuszreszeléket összekeverem a sütőporral és a porcukorral. A diót durvára vágom. A fehérjékből – csipetnyi sóval – kemény habot verek, abba finoman, laza mozdulatokkal elkeverem a kókuszos keverékemet, hozzáadom a vajat, majd végezetül beleszórom a diót és a mazsolát is. A tésztát zsírral jól kikent, kilisztezett formába (vagy szilikon formába) öntöm, majd 185 fokon tűpróbáig sütöm.