You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > A jó péksüteményhez dukál a jó kávé

A jó péksüteményhez dukál a jó kávé

Egészen érdekes felütése volt a tegnapi sajtóeseménynek. Megérkezve rögvest a Caffè Vergnano kávészakértőjével, a szakma egyik emblematikus figurájával, Gávris Ivánnal kezdtünk önfeledt Itália-dicséretbe, amelynek harmadik mondatánál már az első olasz kávézó megalapításánál jártunk (1720, Florian, Velence), majd innen a családi vállalkozásokra ugrott a beszélgetésünk, azt fejtegetve, hogy a negyven év szocializmus főleg ezt, ezeket az évszázadokon átívelő, már-már történelmi jelentőségű vállalkozásokat vette el tőlünk.

felegyhazi2_v

Gávris Iván a Vergnano kávészakértője

Mert a jó családi vállalkozások garanciát jelentenek a vevőnek és az abban dolgozóknak is, ahol van perspektíva, elhivatottság és a minőség iránti töretlen hit is öröklődik, nem csak a géppark.

Aztán kezembe került Iván új alkotása, az olasz pisztáciakrémmel kínált, cortado méretekkel rendelkező desszertkávé, amit liofilizált málna tett teljessé. Ahogy asztalhoz keveredtem, már az is kiderült, hogy honnan származott az ihlet, a Vergnano legújabb partnerétől, a Félegyházi Családi Pékségtől, ahol a pisztáciás-málnás csiga minden előzetes várakozásnál nagyobbat szólt a fogyasztók között.

felegyhazi1_v

A Félegyházi Családi Pékség és a Vergnano is érzi a pisztácia-málna párosban rejlő erőt

Amíg én a kávémat kortyolgattam, addig a Verganano és a Félegyházi pékség képviselői beszélgettek, meséltek és a mesék a családi cégek erejéről szóltak, ahogy a generációk egymásra támaszkodva fejlesztik azt, amiben hisznek, készítik el azt, amit önmaguknak is szívesen adnának. És ha ez a két termékportfólió pont kiegészíti egymást, akkor miért is ne dolgozhatna együtt két családi vállalkozás?! Itt is ezt történt, a Félegyházi pékség számára beszállító Coca-Cola HBC Magyarország számára teljesen egyértelmű volt, hogy a Félegyházi számára a Vegnano lenne a tökéletes választás. A piacon egyre markánsabban jelenlévő, családi kézben tartott Félegyházi számára ugyanis rendkívül fontos, hogy az üzleteiben elfogyasztott, reggeli, napközbeni vagy épp délutáni sütizés mellé kínált vagy a vásárlással egybekötött kávé ugyanazt a magas minőséget képviselje, mint az üzletben árusított összes más portéka. Így mostantól a Félegyháziaknál is a jó olasz kávé kotyog, a klasszikus és szezonális kínálat elemei mind a Vergnano prémium blendjeiből készülnek, hogy teljessé tegyék a Félegyházi-élményt.

felegyhazi3_v

Csodás pogácsák a Félegyházi Pékség kirakatában

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.