You are here: Home > Vegasztro > Padlizsáncurry

Padlizsáncurry

Ma újfent indiait főztem. Szerencsére mindenki hajlandó megenni, bár Zsófi minden húsmentes étel esetén meglehetősen rossz étvágyúvá válik…olyan, mint az apja…

Most épp két szép húsos padlizsánnal akadtam össze. Az egyikből vinete lesz, viszont a másikból a nagy tévékapcsolgatás közben kapott ihletnek köszönhetően curry…

Padlizsáncurry

1 nagy, hibátlan padlizsán

4 paradicsom

1 tk gyömbér

2 tk garam massala

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl joghurt

A hagymát igen apróra vágom, némi olajon megdinsztelem. Hozzányomom a fokhagymát, ráteszem a garam massala-t, összepirítom. A padlizsánt apró kockákra vágom, a paradicsomot szintén, kis vizet adok alá, majd az alkotóelemeket takarékon összepárolom. Mikor már puha a padlizsán, akkor joghurttal elkeverem és hozzáteszem a gyömbért. Picit sózom.

Hagymás rizzsel tálalom.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.