You are here: Home > Termékekről > Sztárcukrász a Gerbeaud-ban

Sztárcukrász a Gerbeaud-ban

A hét közepén Budapestre indult a cukrász szakma. Az ország minden szegletéből érkeztek az újdonságokra nyitott, kíváncsi cukrászok, csokoládémesterek, hogy részt vehessenek a szakma spanyol nagyágyújának, a Cacao Berry kreatív igazgatójának, Ramon Moratónak a mesterkurzusán.

ra7

Az érdeklődés várható volt, – bár Morató urat meglepte, hogy Soprontól, Kőszegen át, Fehérvárig volt cukrász, aki csak miatta autóba ült – hiszen a hatalmas szakmai tapasztalattal rendelkező mester nem csak a jövő évi trendekkel ismertette meg a kurzus résztvevőit, hanem betekintést adott abba a magas szintű munkába, amelynek végeredményeként megszületnek a Cacao Barry termékei, és a termékekhez kapcsolódó receptek.

ra4

A több mint három órás előadás még számomra, cukrászatrajongó laikus számára is izgalmas volt, éreztem és érettem, hogy mi az, amiben Morató új vonalat képvisel. A mesterkurzusán – három bonbonon átívelve – a ganache készítésének újszerű megközelítéséről hallhattunk, elkészültét láthattuk, sőt a végén meg is kóstolhattuk.

ra6

Ezen kívül három desszertet ismertetett a résztvevőkkel, megmutatva az egyes alapanyagokban rejlő lehetőségeket, feltárva a lehetséges alternatív megoldásokat.

ra2

Két desszertje kifejezetten a szállodák, éttermek számára készült. Újragondolt rumbaba pohárdesszertje, valamint a citromhabbal megkoronázott panna cottája látványosra sikeredett.

ra9

A perui kakaóbabból készített Alto el sol csokoládéra felfűzött Pure Perou tortája rendkívül átgondolt, letisztult volt és kifejezetten rafináltra sikeredett. A tökéletes textúrák játéka megmaradt, a sütemény egysége élt, minden pont annyit tett hozzá a desszerthez, amennyire szükség volt.

ra3

A mesterkurzus nekem nem csak a mosolygós, fesztelen, szórakoztató, de rendkívül precíz Ramon vendégjátéka volt. A vele együtt érkező Marta Martin a maga szótlan, mosolytalan, de nem rideg akkurátusságával megmutatta, hogy milyen a tökéletes segítő, az ideális partner.

ra8

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.