Nem csak egy falat Itália – autentikus olasz gasztroélmény Budapesten!
Képzeld el, hogy egy hideg novemberi napon egyszer csak megcsap Itália-illata, azaz összetett, napérlelte, semmivel össze nem téveszthető aroma, amely a friss fűszerekből, a pineák mézgájából, a hajnali párából és a napszítta háza falából árad. Ez a különleges illatkavalkád most Budapestre költözik: az olasz ősz ezernyi kincsével, csodás ételeivel, kultúrájával, szerethető lazaságával és mindent átölelő életszeretetével érkezik hozzánk. Egy este, két olasz séf, és egy olyan gasztroélmény, ami garantáltan veled marad.
Olasz ízek, történetek, szenvedély – a Garda-tótól a Dunáig
November 29-én különleges gasztroesemény vár Budapesten, ahol két olasz séf, Igor Fusato és Stefano Lobba elhozzák a Garda-tó környékének legizgalmasabb ízeit. Ez nem csupán egy brunch vagy egy ebéd, hanem egy közös utazás az olasz konyha és életérzés világába.
Az eseményen a vendégek nemcsak kóstolhatnak, hanem bekapcsolódhatnak a főzésbe, trükköket leshetnek el, testközelből tapasztalhatják meg, mitől olyan varázslatos az olasz gasztronómia.
Az elénk kerülő ételek és az estét körülölelő történetek jóvoltából képzeletben bejárjuk Lombardia, Veneto és Trentino Alto Adige tájait.
Az esemény háziasszonya Harmath Veronika, aki különleges történeteket hoz majd az észak-olasz régiókból, és ki tudja, talán még Palágyi Eszter séf is beugrik hozzánk, akit már rabul ejtettek az olasz alapanyagok és fogások.
A helyek korlátozottak – érdemes időben foglalni:
minitalia.booked4.us
Helyszín: Borganica, 1072, Akácfa utca 42-48, első emelet
Időpont: 2025. november 29. 10:30
A menü:
Aperitivo:
Kézműves limoncino Limone sul Gardából és Gargnanóból
Antipasti:
Sonka-, szalámi- és sajtválogatás mostarda (gyümölcsös, csípős szósz) és giardiniera (ecetes-olajos zöldségek) kíséretében
Lugana fehérbor, házikenyér-falatkák és grissini Garda-tavi extraszűz olívaolajjal
Primi:
Vörösboros vagy szarvasgombás rizottó Amarone di Valpolicella borral
Háromféle kézműves tortellini: citromos, sütőtökös és húsos raguval töltött (közben ellesheted a valeggiói „Nodo d’Amore”, azaz szerelmi csomó formázásának trükkjét)
Secondi:
Carne salada – fűszeres, hajszálvékonyra szeletelt pácolt hús citromos olívaolajos salátával
Köret: cukkini amarettivel, mantovai módra
Dolci:
Kétféle tiramisù: citromos és gesztenyés
Ez az este több mint gasztronómia: élmény, utazás és életérzés.
Gyere, és fedezd fel Olaszországot – egy tányéron!











