You are here: Home > Vegasztro > Paradicsomos bab

Paradicsomos bab

A hétvégére melengető fogásokat terveztem. Mivel éhesebbek voltunk a tervezettnél, így a négy órán át sülő tarját békésen hagytam tökéletessé válni, s gyorsan elkészítettem a B-tervet, a paradicsomos babot.

DSC_2740_v

Paradicsomos bab

2 db 500 g-os fehérbab konzerv

4 dl paradicsompüré

2 dl víz

1 ek almaecet

25 dkg bacon

2 tk szárított kakukkfű

3 babérlevél

4 hámozatlan gerezd fokhagyma

2 tk magos mustár

frissen őrölt fekete bors

A babot szűrőbe öntöm, alaposan átmosom és lecsöpögtetem. A bacont apró kockákra vágom, majd egy nagyobb, mély serpenyőben átsütöm. Ezután hozzáadom a paradicsomlevet, fűszerezem, beledobálom a fokhagymagerezdeket. Belekeverem a mustárt, ecettel ízesítem, majd kis vizet adok hozzá és kis lángon bő fél órát főzöm. Amikor kész, akkor – ha kell – sózom és borssal fűszerezem.

Friss kenyérrel kínálom.

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.