Császármorzsa – gluténmentes
A palacsintatészták mentesítése nagyon egyszerű. Bár a gluténmentes liszteknél az arányok mások, de ha az ember egyszer ráérez a mennyiségre és megtanulja, hogy ennek a nyers tésztának milyen kell, hogy legyen a “húzása”, akkor onnantól könnyű ilyen desszerteket készíteni.
Gluténmentes smarni
3 db L-es tojás
2 dl tej
5 dkg vaj
12 dkg univerzális mentes liszt
2 marék mazsola
3 csomag vaníliás cukor
1/2 bio narancs héja
csipetnyi só
A tojásokat habosra keverem, majd a vajon és a mazsolán kívül minden alkotóelemmel eldolgozom. A vajat egy nagyobb serpenyőben közepesnél kicsit nagyobb lángon hevítem, ráöntöm a masszát és megszórom a mazsolával. Hagyom félig-meddig átsülni, mint egy nagy palacsintát, majd fa spatulával négybe vágom és a szeleteket egyenként átforgatva sütöm, miközben tovább aprítom a negyedeket, falatnyi darabokra. Amikor minden falat megsült, azon melegében tálalom.







