You are here: Home > Édes élet > Császármorzsa – gluténmentes

Császármorzsa – gluténmentes

A palacsintatészták mentesítése nagyon egyszerű. Bár a gluténmentes liszteknél az arányok mások, de ha az ember egyszer ráérez a mennyiségre és megtanulja, hogy ennek a nyers tésztának milyen kell, hogy legyen a “húzása”, akkor onnantól könnyű ilyen desszerteket készíteni.
 
Gluténmentes smarni
 
3 db L-es tojás
 
2 dl tej
 
5 dkg vaj
 
12 dkg univerzális mentes liszt 
 
2 marék mazsola
 
3 csomag vaníliás cukor
 
1/2 bio narancs héja
 
csipetnyi só
 
A tojásokat habosra keverem, majd a vajon és a mazsolán kívül minden alkotóelemmel eldolgozom. A vajat egy nagyobb serpenyőben közepesnél kicsit nagyobb lángon hevítem, ráöntöm a masszát és megszórom a mazsolával. Hagyom félig-meddig átsülni, mint egy nagy palacsintát, majd fa spatulával négybe vágom és a szeleteket egyenként átforgatva sütöm, miközben tovább aprítom a negyedeket, falatnyi darabokra. Amikor minden falat megsült, azon melegében tálalom.
 
smarni
 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.