Almás crumble
Az almás crumble visszatérő versenyzője a konyhánknak. Mióta a Nők nem menzáznak és a napi élelmezés okán visszatértünk a teljesen klasszikus ebédekhez, felértékelődtek a gyors desszertek. Egy tartalmasabb raguleves vagy egy gazdag krémleves a után a crumble ideális második, gyorsan összeállítható és pikk-pakk megsüthető fogás.
Almás crumble
1,5 kg piros alma
10 dkg nádcukor vagy kókuszvirág cukor
5 dkg finomliszt
5 dkg zabpehely
15 dkg darált dió
10 dkg nádcukor
10 dkg vaj
Egy nagyobb pitetálat előkészítek, az almákat megmosom, magházukat kiszedem és falatnyi kockákra vágom, majd a pitetálba szórom. Cukorral meghintem az almákat, átkeverem, majd a tálban, közepes lángon átpárolom. Amíg párolódik az alma, addig kimérem a többi hozzávalót és a vajjal laza morzsává dolgozom. Végezetül az almára borítom és a pitetálat a 170 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a morzsa szépen meg nem színesedik.