You are here: Home > Édes élet > Almás crumble

Almás crumble

Az almás crumble visszatérő versenyzője a konyhánknak. Mióta a Nők nem menzáznak és a napi élelmezés okán visszatértünk a teljesen klasszikus ebédekhez, felértékelődtek a gyors desszertek. Egy tartalmasabb raguleves vagy egy gazdag krémleves a után a crumble ideális második, gyorsan összeállítható és pikk-pakk megsüthető fogás.

Almás crumble

1,5 kg piros alma

10 dkg nádcukor vagy kókuszvirág cukor

5 dkg finomliszt

5 dkg zabpehely

15 dkg darált dió

10 dkg nádcukor

10 dkg vaj

Egy nagyobb pitetálat előkészítek, az almákat megmosom, magházukat kiszedem és falatnyi kockákra vágom, majd a pitetálba szórom. Cukorral meghintem az almákat, átkeverem, majd a tálban, közepes lángon átpárolom. Amíg párolódik az alma, addig kimérem a többi hozzávalót és a vajjal laza morzsává dolgozom. Végezetül az almára borítom és a pitetálat a 170 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a morzsa szépen meg nem színesedik.almáscrumble_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.