Rántott hús
A vasárnapi ebédek elmaradhatatlan sztárja nálunk ritka vendég. Ennek persze több oka van. Először is nagyon jó hús kell hozzá, amihez egyre nehezebb hozzájutni, főleg, hogy az utolsó 10 évben a karajból eltűntek azok a halvány zsírerek, amik olyan tökéletes alanyává tették a panírban való megsütésnek. Aztán meg ott az elhasználandó olaj mennyisége, ami szintén nem elhanyagolható, főleg ha azt is számításba vesszük, hogy sütésre évi 2 l olajat használok el és azt is főleg a fánk szezonban. Végezetül nagy hátráltató tényező az egylégterű lakás kiszellőztetése.
Így aztán a Nők legtöbbször anyánál találkoznak, a róla találóan Muczi-húsnak keresztelt aranybarna, ropogós hússzelettel.
Pénteken viszont – a hétvégi bevásárláskor- rám tört a rántott hús utáni vágy. Egy kiadós borsófőzelék mellé adtam.
Még Zuzunak is ízlett.








