You are here: Home > Édes élet > Pumpkin Spice Pancake – gluténmentes

Pumpkin Spice Pancake – gluténmentes

Néha együtt állnak a csillagok. Ma is így esett, egy reggelre meghirdetett, de gluténmentesen étkezve reggelit nem adó esemény és Anna abbéli kívánsága, hogy tökös-fűszeres palacsintát adni összecsengett az én agyamban. S míg a harag nem jó tanácsadó, az éhség az, így gazdagabbak lettünk egy remek recepttel és még jól is laktunk.

Pumpkin Spice Pancake – gluténmentes

24 dkg gluténmentes liszt (most épp a Sparé)

30 dkg főtt, langyosra hűlni hagyott tök, pürésítve

2 db L-es tojás

1 csomag sütőpor

3,3 dl tej (vagy növényi alternatíva)

5 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília esszencia)

1 bő mk. mézeskalács fűszer

csipetnyi só

1 ek. étolaj

A tököt meghámozom, kockákra vágom, majd megfőzöm. Amikor megfőtt, akkor egy tányérba átszedek belőle 30 dekányit és hagyom, hogy a felesleges gőz távozzon belőle és legalább langyosra hűljön.

Egy edénybe kimérem a lisztet, elkeverem a sütőporral és a fűszerrel, majd ráütöm a tojásokat, hozzáadom a tejet, a csipetnyi sót és végül a tökpürét. Robotgéppel gyorsan elsimítom, majd még egy evőkanál étolajat (kókuszolaj is lehet) hozzáadok, és azonnal sütni kezdem az előmelegített palacsintasütőn.

Vigyázat! A színe csalóka, könnyű elégetni és még csak észre sem veszed. Érdemes közepesnél valamivel nagyobb lángon sütni és félszemmel figyelni.

Tálaláskor mehet rá juharszirup, kerülhet mellé vaníliafagylalt, sodó is. Mi a Virágbéke fahéjágyon érlelt repce krémmézével ettük, ütős páros volt.

pumpkinspicepancake_v

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.