Gluténmentes mézeskalács
Tavaly hatalmas sikere volt, puha, ízletes falatnyi ünnepi sütemények születtek belőle. A mentes liszthez teljesen jók az univerzális, akár saját márkás lisztkeverékek is, itt a nedvességtartalommal lehet esetleg játszani. A recept Lidl gluténmentes lisztre van optimalizálva.
Gluténmentes mézeskalács
25 dkg gluténmentes univerzális liszt
1/2 csomag sütőpor
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 db L-es tojás
0,5 dl tej
5 dkg akácméz
5 dkg cukor
5 dkg vaj
A lisztet a sütőporral és a fűszerrel elkeverem. A vajat megolvasztom, a tejhez adom, ebbe a tojást is beleütöm, lágy, de formázható tésztát gyúrok belőle, amit fóliába csomagolok és egy órát legalább hagyom hűlni. Finoman lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtom és 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütöm. Azonnal ehető, puha mézeskalácsok születnek belőle.