You are here: Home >Archive for június, 2013

Cseresznyés, mandulakrémes tortácskák

A clafoutis mellett néha más formában is süteménnyé nemesedhet a cseresznye. Ma a galette tűnt erre a legmegfelelőbbnek. Cseresznyés, mandulakrémes tortácskák 40 dkg cseresznye Tészta: 22 dkg finomliszt 5 dkg porcukor 2 ek hideg víz 15 dkg vaj Mandulakrém: 6 dkg vaj 6 dkg cukor 1 tojás 1 ek finomliszt 10 dkg mandula A tésztához […]

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Zsíros kifli

A napokban sokat méláztam az egyik kedvenc alapanyagomon, a kelt tésztán. A mélázásnak természetesen egy új recept és egy jó állagú, remek kifli alapanyagot szolgáltató tészta lett az eredménye. Zsíros kifli 20 dkg rétesliszt 20 dkg finom liszt 7 dkg szárított élesztő 1 tk cukor 2 csipetnyi só 2 dkg libazsír 2,3-2,5 dl víz A […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Színtiszta élvezet

Kedden délután a Chefparade-ban egy nagyon klassz kis csapat gyűlt össze, hogy a Jar jóvoltából örömfőzéssel töltse a délutánt. Az új termékekkel piacra lépő, valamint az ennek kapcsán mindenféle gasztronómiai megmozdulásban gondolkodó cég elképzelése az volt, hogy újságírókkal, bloggerekkel közös főzős szeánszot rendez.  A résztvevők Bereznay Tamás értő pillantásától és tanácsaitól vezéreltetve közösen megfőznek egy […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Lecsó

Ahogy megyünk bele a nyárba, úgy jelenik meg szinte minden háztartásban és a jobb éttermek kínálatában a lecsó. A lecsóban az a csodálatos, hogy rengeteg változatban készíthető. A lecsó elkészítésénél már az alapok meghatározásánál több iskola válik külön. Van, aki csak a bográcsban készített lecsóban hisz, s vannak azok – akik bogrács híján – konyhai […]

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS