You are here: Home > Édes élet > Csíkos habos

Csíkos habos

Fel a kezekkel, hányan vagytok, akik már kerülgettek otthon nagyobb adag fehérjét, amit nem szerettek volna Pavlovává vagy macaronná varázsolni? Ugye?! A habos szelet remek megoldás, nem annyira tömény, mint a korábban említettek, jó sok fehérjét elnyel, mutatós és nem mellesleg finom. Kitűnő vendégváró.

IMG_9759_v

Csíkos habos

20 dkg tojásfehérje

1 tk. kukoricakeményítő

csipetnyi só

4 ek.  porcukor

2 evőkanál kávékrémpor

15 dkg finomliszt

½ csomag sütőpor

0,3 dl tej

0,2 dl étolaj

Kávékrém:

1 ek. instant cikóriakávé

1 ek. víz

Kakaókrém:

1 ek. cukrozatlan kakaópor

1 ek. víz

Az összegyűjtögetett fehérjét a robotgép táljába teszem, hozzáadom a keményítőt, a csipetnyi sót és hagyom, hogy a gép szépen kemény habbá verje. Amikor már csúcsosodik, akkor kanalanként adagolom – menet közben, nem túl magas fordulatszám mellett – a lisztet, a kávékrémport, a sütőport, a cukrot, majd a folyékonyakat, azaz a tejet és az olajat is beledolgoztatom a habba a géppel.

Három tálba kanalazom a masszát (nem szégyen a mérleg használata, majd ebből kettőt színezek és ízesítek, azaz lesz egy kávékrémem és egy kakaókrémem, miután a vízzel csomómentesre kevert porokat szépen beleforgatom a masszákba.

Egy viszonylag kis hosszúkás formát kibélelek és a három krémből rétegeket húzok bele, ügyelve arra, hogy mindig a forma közepén véges-végig oszlassam el az adott színű/ízű masszát. Amikor mindenből kifogytam, akkor nagyon óvatosan megemelem a formát és a lehető legkevésbé remegő kézzel beügyeskedem a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol nagyjából egy bő fél óra alatt készre is sül.

Amikor elkészül: nem kapkodok, hagyom a formában kihűlni (legalább langyosra) és szeletelni is csak akkor kezdem, amikor már teljesen kihűlt.

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.