You are here: Home > Termékekről > Epres joghurtos túrótorta, sütés nélkül

Epres joghurtos túrótorta, sütés nélkül

Születetten édesszájú vagyok, de pont nem annyira, mint bármelyik cukrász, így a legtöbb esetben ha süteményre vágyom, akkor magam állok neki elkészíteni. Ez nem csak azért jó, mert a sütemény hozzáadott cukortartalmát kedvem szerint alakíthatom, hanem azért is, mert én süteményeibe nem kerülnek bele kényelmi alapanyagok, csak és kizárólag értékes elemekből építem fel őket. Ilyen a sütés nélkül készíthető epres túrótortám is, amelyet az Aldi kínálatának köszönhetően könnyen laktózmentessé is alakítottam, hogy Edömér barátnőm is minden probléma nélkül tudjon belőle enni.

DSC_5503_v

Epres joghurtos túrótorta, sütés nélkül

Tésztához:

10 dkg NATUR AKTIV Bio zabkeksz

7 dkg MILFINA – ENJOY FREE Laktózmentes vaj

1 ek 1,5 %-os MILFINA – ENJOY FREE Laktózmentes UHT tej

Túrós töltelékhez:

50 dkg MILFINA – ENJOY FREE Laktózmentes félzsíros tehéntúró

30 dkg MILFINA – ENJOY FREE Gyümölcsjoghurt, epres

10 dkg porcukor vagy ennek a mennyiségnek megfelelő édesítőszer

1 citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

1,5 csomag, azaz 30 g hidegen használható porzselatin (7,5 g sima porzselatinnal helyettesíthető)

Epres réteghez:

20 dkg NATUR AKTIV Bio gyümölcspüré, epres

10 dkg cukor

0,5 csomag, azaz 10 g hidegen használható porzselatin (2,5 dkg sima porzselatinnal helyettesíthető)

Előkészítek egy 18 centis tortaformát. A zabkekszet a tortaformában apróra töröm, majd kézzel a formában egyenletesen eligazítom. Amikor mindenhol egyforma vastag a morzsaréteg, akkor olvasztott vajjal és egy kevés tejjel meglocsolom a morzsát és a tortaformát a hűtőbe teszem.

Amíg dermed a torta alja, addig egy nagyobb keverőtálba öntöm a túrót, amit villával alaposan összetörök, majd hozzáadom a joghurtot, édesítem. A citromot (ha nem bio citromról van szó) meleg vízben alaposan megmosom, majd utána reszelem bele a héját a krémbe. Ezután félbevágom és a levéből is teszek egy keveset a túrós masszához. Végezetül a krémet a kimért porzselatinnal csomómentesen elkeverem és a tortaformában lévő morzsarétegre halmozom.

A tasakos gyümölcsleveket egy kisebb tálba öntöm, majd hozzáadom a zselatint és egy habverővel csomómentesre keverem. A gyümölcsréteget a túróra helyezem. Nem nagyon kell kenegetni, elég, ha a közepére csorgatom és finoman – mint a palacsintasütőt – megdöntöm körbe a formát, majd a kész süteményt néhány órára a hűtőbe teszem.
A sütemény nem csak laktózmentes, de ha elhagyjuk a krémből a cukrot, illetve édesítőszerrel helyettesítjük, akkor hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

DSC_5222_v

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Epres joghurtos túrótorta, sütés nélkül”

  1. JakobiGyörgyi szerint:

    Tetszik, köszönöm!