You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Nem folyékony, de kenyér, Reggel, este, Sör és korcsolya > Panificio il Basilico: Igazán olasz pékség

Panificio il Basilico: Igazán olasz pékség

A tavasz végi, nyár eleji megnyitón már érezhető volt, hogy a Bazsalikom pékség és mi jóban leszünk.

A Nők megkapták a tökéletes pizzákat, engem körülölelt a Campagnaban megszeretett olaszos hangulat és kedvemre szemezgethettem a jobbnál-jobb olasz pékáruk között. Faltuk a focacciát, a különféle feltétekkel elénk kerülő pizzaszeleteket, különböző antipastikat, pasta-kat kóstoltunk, végigettük az egész menüsort, egészen a desszertekig.

A mostani együttevés is hasonlóan grandiózusra sikeredett. Az apropója egy nagyon kedves, rendkívül gyakorlott és a magyar borokkal rokonszenvező úr volt: Aurelio, az olasz sajtmester.

IMG_7550_v

Aurelio dolgozik, készül a sajt

A pékműhely ontotta magából a megszokott csodákat, a Sonkás biztosította a megfelelő előételt, borkorcsolyát és pizzafeltétet, Aurelio pedig bevezetett minket a valódi mozzarellakészítés titkaiba, aminek az eredménye olyan minőségű sajt lett, amit utószor Campagna-ban ettem, a helyi bivalyfarmon.

IMG_7495_v

Érlelt sonka, jó olajbogyó, minőségi olíva olaj, friss mozzarella és egy kevés bazsalikom Ennél több nem is kell a boldogsághoz. :)

De nem csak tétlenül néztük és ettük, ami elénk került, hanem aktív szereplőivé válhattunk a pékségnek, elkészíthettük a saját pizzánkat, ami nem csak a feltét kiválasztásában múlt ki, hanem a tészta kinyújtásától a kemencéből való kiemelésig ránk rótt minden – rendkívül élvezetes – feladatot.

IMG_7742_v

Szabolcs, a pékmester jó bírta, még Zsófival is dűlőre jutott

IMG_7778_v

Anna és a friss mozzarellával készített pizzája

Mozzarellakészítés, Aurelio-módra:

A képekért külön köszönet Dobay Ádámnak. :)

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.