You are here: Home > Könyvről > Főzni gyerekjáték! Megérkeztek az új gyerekszakácskönyvek

Főzni gyerekjáték! Megérkeztek az új gyerekszakácskönyvek

Tavalyelőtt nagyon lelkesen számoltam be nektek, hogy végre elkezdtek sorjázni a használható gyerekszakácskönyvek. A nívós, valóban gyerekeknek szóló kiadványok között a Nőkkel nagy kedvencünkké vált a Móra kiadó sorozata, amely nem csak fázisrajzokkal segíti a gyerekeket, hanem már maga az előkészítés is bölcsen, rajzok segítségével történik, arról nem is beszélve, hogy a maszat- és strapabíró oldalaknak semmilyen bántódása nem esik, ha aktív használatnak vannak kitéve.

A két éve megjelent sorozat most újabb négy kötettel bővül, a paradicsom, a burgonya, a csokoládé és a torta barátai is színre lépnek. A sajtok és a tészták mellett az édes vonalat a kekszek és a vanília képviseli, könyvenként 5-5 recepttel.

Jó látni, hogy a sorozat valóban sorozat, a Móra nem követte el azt a hibát, amit számtalan kiadó, így a nyolc kötet valóban egységes külsővel és belső szerkezettel rendelkezik. A rajzok is változatlanok (apró változásokat találtam, de keresni kellett), így a korábbi könyveket gyakorta forgató kiskukták számára már könnyen és otthonosan forgathatóak az új kötetek.

A receptek egyértelműek, minőségi alapanyagokra épülnek, de alapanyagigényük alapvetően a sarki kisboltból is megoldható. Nem várnak el extra konyhatechnikai ismereteket, de ennek ellenére nem vajas kenyér bonyolultságú receptekkel operálnak. Valódi, családi étkezésekre alkalmas fogásokhoz kínálnak tökéletes útmutatót kicsiknek és kezdő nagyoknak egyaránt.

Bloghoz való képek

 

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.