You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Keksz Brunch – laza, reggelizős napok a belvárosban

Keksz Brunch – laza, reggelizős napok a belvárosban

A Keksz keresve sem találhatott volna jobb helyet, a magyar és nemzetközi ifjúsági találkozók színterén, a Madách tér és a Gozsdu határolta vidéken mindenki ismeri és szereti. Itt ad találkát egymásnak számos baráti társaság, jönnek a hostelek éhes vendégei, a várost felfedező utazók itt gyűjtenek erőt egy-egy kiadós reggelivel, brunch-csal, és a hétvégék hosszan elnyúló délelőttjeire is sokszor a Keksz a válasz.

A Keksz ki is használja a lehetőséget, étlapja ügyesen szerkesztett, fellelhető rajta mindaz, ami egy átmulatott éjszaka után jólesik, ami elengedhetetlen egy baráti vagy családi reggelihez, amitől egész napra kellő üzemanyagot nyer az, aki a város felfedezésére indul, és ami egy szemlélődő, lassan ébredező hétvégéhez szükséges.

keksz1

A könnyebb és kevésbé fifikás reggelik, mint a bécsi roppanós virsli, a bundás kenyér vagy a különféle sült tojásételek mellett olyan brunch fogások is megtalálhatók az étlapon, mint a Tépett BBQ marhával gazdagított Eggs Benedict vagy a majdnem teljes Angol reggeli, amely biztos, hogy egész napra elégséges muníciót biztosít a létezéshez. A Keksz tálalásában az Eggs Benedict valóban túllép a határain, a lágy hollandi mártás alatt pihenő posírozott tojásokat egy nagyobb adag szálaira szedett puhára sült, füstölt hús választja el az egésznek otthon adó péksüteménytől. Az angol muffinnál tömöttebb, kicsit édes, kelt tésztás hangulattal bíró, kalács jellegű alap jól muzsikál, a fogást körítő zöldek nem csak mutatósak, hanem kellemesen kiegészítik az Eggs Benedict-et.

keksz2

Az angol reggeliben majdnem minden megtalálható, amit egy Full English Breakfast-től elvárunk. A rösti kivételével ott sorakoznak a kellékek: a két, lágy sárgáját ringató tükörtojás, az apróbb, ízletes kolbászkák, a sült gomba és a paradicsomos bab, ami a Keksz kiadásában egészen izgalmas, nagyon szerethető a szósz helyett pastaként a babokat körülölelő paradicsomkrém, illetve ünneplendő, hogy a klasszikus cannellini bab helyett merészebb és nagyobb megoldásokban gondolkodnak.

keksz3

A fogások mellé pedig érdemes a kávékon túl egy kicsit szofisztikáltabb italokat is választani (emelve az esemény fényét), azaz nyugodtan jöhet a pezsgő vagy egy pezsgőkoktél, amiből a Mimosa és a Bellini is remek választás, mindegyik remek társa lehet ezeknek a hosszan elnyúló, tartalmas reggeliknek és brunchoknak.

keksz4

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.