100%-os brunch élmény – Babutzi
Évek óta a csapból is folyik és én is nagyjából minden ügyfelemnek ezt mondom: élményt tessék eladni, élményre vágyunk, ki vagyunk éhezve mindenre, ami nekünk jó. De már nem tárgyakra, fogásokra fáj a fogunk, hanem egy sokkal komplexebb csomagban kívánjuk mindezt megkapni: élménnyé nemesítve.
Nem csoda, hiszen a 21. század emberének ezek azok boldogság-bonbonok, amikkel a mindennapjaiba értelmet visz, amellyel színesít, amit magának ajándékoz, és ebben erősen maximalista is lett, ami nem feltétlen önzőség, csupán jóféle igényesség. Én szintén ezeket az élményeket vadászom. Az étteremteszteknél is mindig az összhatás az, amitől működik a kémia; kevés, ha a konyha jól teljesít, de a környezet, a személyzet nem hozza, amit elvárnánk.
A Babutzi már egy sajtóesemény kapcsán képes volt magából megmutatni annyi, ami felkeltette az érdeklődésemet, most önmagáért tértünk vissza, egy klasszikus brunchra érkeztünk. Már tartott a szűkre mért tavaszi szünet, azaz nem siettünk, időt adtunk magunknak egy jóféle kései reggelire.
A Babutzi egy olyan légüres térben talált otthonra, ahonnan mindig is nagyon hiányzott valami, erre a környékre az egyszervolt Kékgolyó Étterem megszűnte óta vendéglátás nem nagyon tette be a lábát, annak ellenére, hogy lenne létjogosultsága, hiszen néhány utcával lentebb és fentebb (de már egy teljesen más környéken) számos reggelizőt eltart a helyi lakosság és a törzsvendégek széles köre. A Babutzi a Városmajor utcában megteremtett, kerthelyiséggel is gazdagított étterme kifejezetten alkalmas, hogy a Déli környékén valós alternatívát kínáljon.
Éhesen érkeztünk, így nehéz volt racionális döntéseket hozni, arról nem is beszélve, hogy olyan széles gluténmentes választékot kínál a hely, amiről csak álmodni szoktam, majd eszem, ami marad. Itt azonban szinte mindenre volt mentes opció, így nagyon hosszan és erőteljesen vergődtem a bundás kenyér és az Eggs Benedict között, majd győzedelmeskedett a buggyantott tojás, és Benedek lett a befutó. Anna egy Eggs Royalt kért, ami annyiban tért el az én rendelésemtől, hogy a posírozott tojás alatt nem sonka pihent, hanem füstöltlazac-szeletek. A rendelésünket megfejeltük egy-egy lattéval és még egy kis smoothie-t is kértünk, Anna Piros Bogyók smoohie-t választott, én pedig egy banán, ananász és matcha alapon nyugvó turmix mellett döntöttem.
A kávé elegáns entreé-val adta tudtunkra, hogy jó sorunk lesz, majd érkeztek egy könnyed, mérhetetlenül sima, ritka jó sűrűséggel rendelkező hollandi mártással bőven nyakon öntött fogásaink, amelyeknek már a látványával és gazdag illatával jól lehetett lakni. A smoothie-k jó kiegészítői voltak a fogásunknak, a gyümölcsös resség, a rostok adta textúra jól passzolt ahhoz a krémes lágysághoz, amit a posírozott tojás és a hollandi mártás együttese kínált. A friss spenót, a rukkola, valamint a sonka és a füstölt lazac mennyisége ideális volt, egy tisztességes, elégedett jólléthez vezetett mire szépen apránként mindent falattal végeztünk.
A hely nem csak bruncholni ideális, egy barátnős kávés beszélgetés, egy munkaebéd vagy üzleti megbeszélés helyszíne is lehet, betérhetünk egy jó italra, egy kis frissítő superbowlt is választhatunk, tallózhatunk a bisztrókonyha „táblás” ajánlatai között, és a mentességünk itt semmilyen formában nem hendikep, a jól tréningezett személyzet könnyedén megbirkózik mindezzel, persze nincs nehéz dolga, hiszen a konyha rendkívül felkészült.
Ha a Déli környékén jártok, akkor kicsit felejtsétek el a bejáratott utakat, a megszokott rutint és induljatok el a Városmajor felé, hogy rögtön az utca elején belefussatok a Babutziba. Jó lesz nektek.