You are here: Home > Vegasztro > Fokhagymás sült karfiol

Fokhagymás sült karfiol

A karfiol népszerűsége töretlen, egyszerűen jó enni, bármilyen formában. Nálunk legtöbbször levesként vagy curryként kerül terítékre, de lengyelesen, panírozva vagy savanyúként is előfordult már felénk.

A sült változattal viszont máig vártunk. Az okokat ne kérdezzétek, egyszerűen mindig más lett belőle, a lendület elvitt és mire észbe kaptam már rózsáira szedve hevert előttem a fejnyi karfiol.

Ma viszont minden együtt állt a sütéshez.

Fokhagymás sült karfiol

1 nagyobb fej szép karfiol

5 dkg vaj

1 tk kakukkfű

2 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

1 tk fekete bors

karfiol

A karfiolt megfosztom a levelitől, ügyesen kivágom a torzsáját. Egy nagyobb lábasban sós vizet forralok, amive babérlevél kerül és egy kevés szemes bors. Beleteszem a karfiolt, majd nagyjából negyed óra alatt megfőzöm.

Amíg fő a karfiol, addig előmelegítem a sütőt 250 fokra és egy kisebb forralóban megolvasztom a vajat, majd hozzáadom a kakukkfüvet és szétzúzott fokhagymát, egy gáztepsire sütőpapírt terítek. A kész karfiolt (amit nem főzök túl!), lecsepegtetem, majd a sütőpapíros tepsire ültetem és a fűszeres olvasztott vajat rácsorgatom. Nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Fűszeres – snidlinges, mentás – tejföllel eszem.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.