You are here: Home > Termékekről, Vegasztro > Karfiolpakora, mogyorós céklakrémmel

Karfiolpakora, mogyorós céklakrémmel

A cékla nagy népszerűségnek örvend a családban. Süteményben, savanyúságként, különféle kencék alapjaként kifejezetten szeretjük és viszonylag sok is fogy belőle.

A mostani mártogatósunk alapja is a cékla volt, amihez – gombhoz a kabát alapon – karfiolpakorát készítettem.

Nem sikerült egészen hagyományosra, de igazán jó kis párosítás lett az eredmény.

IMG_3202_v

Mogyorós céklakrém

2 ek darabos mogyoróvaj

3 közepes cékla

1-2 gerezd fokhagyma

1/2 citrom leve

1/2 vizes kifli

2 ek olíva olaj

Kesztyűt húzok, majd meghámozom a céklát, felnegyedelem és annyi vizet adok hozzá, hogy ellepje. Puhára főzöm. Amikor megpuhult, akkor a Philips robotgép hátsó traktusára felszerelem a turmix feltétet, hozzáadom a lecsöpögtetett céklát, hozzáadom a mogyoróvajat, a felkarikázott kiflit, az olíva olajat, a citrom kifacsart levét (ezt is kifacsarta nekem a masina, egy másik feltétnek hála), a fokhagymát, majd lefedem és fokozatosan emelem a fordulatszámot, addig, amíg a kések beszippantják a darabokat és elkrémesítik.

Karfiolpakora

1 kisebb fej karfiol

15 dkg csicseriborsóliszt

1/2 tk sütőpor

kevés só

1 csapott tk garam masala fűszerkeverék

1,8 dl hideg víz

A karfiolt apró rózsákra szedem. Egy nagyobb serpenyőben kókuszolajat vagy más zsiradékot hevítek. Amíg melegszik az olaj, addig a csicseriborsólisztet kimérem, sütőporral elkeverem, sózom, fűszerem, majd vízzel felöntöm és csomómentesen elkeverem.

A karfiolrózsákat beleforgatom a masszába, majd a már forró olajba teszem és ropogósra sütöm. A már kihűlt céklakrémmel kínálom.

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply