You are here: Home > Húúús, Vegasztro > Indiai vacsora: corma, vindaloo, curry

Indiai vacsora: corma, vindaloo, curry

Kriszta barátném és Topi barátunk általában havi perioditással nálunk tölt egy estét. Ilyenkor a Nők boldogok, mert friss, gyötörni való alany jelenik meg, akikkel extra meséket lehet felolvastatni, akik lovacskázak velük vagy levesest hajlandóak játszani a már pizsomában feszítő tündérkékkel.
 
Magam részéről a beszélgetésen, esetleges társasozáson kívül a főzésért szeretem ezeket az estéket.
 
Készülök, ötletelek, beszerzem a hozzávalókat, majd alkotok.
 
Most az indiai konyhával szerettem volna megismertetni őket. Arra, hogy rém autentikus legyek nem vállalkoztam eddig sem és most sem az vezetett, hogy beszerezhetetlen alapanyagú, csak tandoorban készíthető ételeket válasszak. Inkább olyasmit kerestem, ami jellemzően közvetíti azt az ízvilágot, amit számomra az indiai konyha képvisel.
 

 

Csirke corma

1 kg csirkemell

2 ek kókuszreszelék

1/2 l kókusztej

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk őrölt gyömbér

3 tk chicken tikka fűszerkeverék

A csirkemellet apró darabokra vágom, kis vajon lepirítom. Egy tányérral félreteszem. A visszamaradt vajban megpirítom a fűszereket, majd a aprított hagymát, fokhagymát megdinsztelem. A húst visszateszem, kókusztejjel felöntöm. A reszelt kókuszt egy száraz serpenyőben megpirítom, majd ezt is a csirkéhez adom. Egy kevés szárított chilit adok hozzá, sózom és takarékra véve hagyom, hogy az ízek összeérjenek.

 

Marha Vindaloo

1 kg marhalábszár

2 nagy fej vöröshagyma

szárított chili

4-5 tk vindaloo fűszerkeverék

3 tk friss, reszelt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

2 darabka fahéj

bors

A hagymákat összeaprítom, vajon megdinsztelem. A húst összevágom, minden oldalát megkapatom. Fűszerezem. Az eresztett levén kívül egy kevés vizzel felöntöm, hogy ellepje, majd lassan főzöm. Az elfővő vizet visszapótlom, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor hagyom a szószt besűrűsödni. 

Ha a társaság bírja: lehet jó erős.


Karfiol curry

1 nagyobb fej karfiol

1 közepes vöröshagyma

3 ek vaj

3 tk curry por

1 nagy paradicsom

4-5 ek tejföl

A karfiolt megfőzöm. Kis vajban a karikára vágott hagymát és a gyömbér
megpirítom. Hozzáadom a darabokra vágott paradicsomot, a tejfölt, a
fűszerkeveréket és a karfiol rózsáit. Összerottyantom.

 

Házi naan

50 dkg finomliszt

7g szárított élesztő

1 tk só

3-4 ek tejföl

nagyon kevés langyos víz

Az alapanyagokat összedolgozom, kicsit hagyom kelni, majd lapokat nyújtok belőle és forró, száraz serpenyőben megsütöm.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.