Indiai vacsora: corma, vindaloo, curry

Csirke corma
1 kg csirkemell
2 ek kókuszreszelék
1/2 l kókusztej
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt gyömbér
3 tk chicken tikka fűszerkeverék
A csirkemellet apró darabokra vágom, kis vajon lepirítom. Egy tányérral félreteszem. A visszamaradt vajban megpirítom a fűszereket, majd a aprított hagymát, fokhagymát megdinsztelem. A húst visszateszem, kókusztejjel felöntöm. A reszelt kókuszt egy száraz serpenyőben megpirítom, majd ezt is a csirkéhez adom. Egy kevés szárított chilit adok hozzá, sózom és takarékra véve hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Marha Vindaloo
1 kg marhalábszár
2 nagy fej vöröshagyma
szárított chili
4-5 tk vindaloo fűszerkeverék
3 tk friss, reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 darabka fahéj
bors
só
A hagymákat összeaprítom, vajon megdinsztelem. A húst összevágom, minden oldalát megkapatom. Fűszerezem. Az eresztett levén kívül egy kevés vizzel felöntöm, hogy ellepje, majd lassan főzöm. Az elfővő vizet visszapótlom, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor hagyom a szószt besűrűsödni.
Ha a társaság bírja: lehet jó erős.
Karfiol curry
1 nagyobb fej karfiol
1 közepes vöröshagyma
só
3 ek vaj
3 tk curry por
1 nagy paradicsom
4-5 ek tejföl
megpirítom. Hozzáadom a darabokra vágott paradicsomot, a tejfölt, a
fűszerkeveréket és a karfiol rózsáit. Összerottyantom.
Házi naan
50 dkg finomliszt
7g szárított élesztő
1 tk só
3-4 ek tejföl
nagyon kevés langyos víz
Az alapanyagokat összedolgozom, kicsit hagyom kelni, majd lapokat nyújtok belőle és forró, száraz serpenyőben megsütöm.