You are here: Home >Archive for július, 2015

Cserkúti ragasztott hús

A ragasztott hús érdekes kombinációja a kolbásszal töltött húsnak és a sajtban lesütött szeleteknek, éppen ezért is gondoltam, hogy a Nők kedvére teszek és elkészítem. A Baranya ízeit összegyűjtő Pannon Flavours projekt anyagaiban bukkantam rá az eredeti receptre, amit némi módosítás követett – egyszerűen képtelen vagyok nem újragondolni a recepteket. Íme, álljon itt az eredeti, […]

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Biobia Porta Pajta Szálló

A munkás hétköznapok, az iskolaév, az egymást érő feladatok, felkérések, projektek sűrűjéből kiszakadni évről-évre nehezebb. Éppen ezért egyre inkább szükség van az olyan pihenési lehetőségre, helyekre, amelyek lelassítanak, közelebb visznek a természethez, egymáshoz. A baranyai barangolásaink során leltünk rá a Biobia Porta Pajta Szállóra, amely az egyik legkülönlegesebb, legegyedibb szálláshely. A Pécstől alig öt kilométernyire […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Gazpacho smoothie

A gazpacho régóta a kedvenceim közé tartozik, főleg a meleg nyári napokon tartom életmentőnek. Eddig általában botturmix segítségével készítettem, most azonban az a bolond ötletem támadt, hogy bedobok minden alapanyagot a gyümölcscentrifugába és a leves helyett egy iható, felhörpinthető változatot készítek. Nem sokat variáltam ez előző recepten, inkább arra törekedtem, hogy kellő mennyiségű lé legyen […]

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Jókai Bisztró

Pécs a fejlődés útjára lépett. A Zsolnay negyedben lévő Zsolnay étterem mellett a városban található Jókai Bisztróba is érdemes betérni. Nem csak azért, mert a tájegységre jellemző fogásokkal várják a vendégeket, hanem azért is, mert az étlapon található fogásokhoz javarészt a saját gazdaságukból származó alapanyagokat használják fel. Az étterem nem a hagyományos módon jött létre, […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS