You are here: Home > Termékekről, Vegasztro > Gazpacho smoothie

Gazpacho smoothie

A gazpacho régóta a kedvenceim közé tartozik, főleg a meleg nyári napokon tartom életmentőnek. Eddig általában botturmix segítségével készítettem, most azonban az a bolond ötletem támadt, hogy bedobok minden alapanyagot a gyümölcscentrifugába és a leves helyett egy iható, felhörpinthető változatot készítek. Nem sokat variáltam ez előző recepten, inkább arra törekedtem, hogy kellő mennyiségű lé legyen a végeredmény.

A gazpacho nem egy időigényes fogás, de a centrifugának köszönhetően a paradicsom forrázása elhagyható, ami a legnagyobb visszatartó erőt jelentette valahányszor úgy éreztem, hogy most azonnal gazpacho-ra vágyom.

IMG_4389_v

Gazpacho smoothie (vegán)

1 nagyobb uborka

1 piros kaliforniai paprika

2 kisebb tölteni való paprika

1 kisebb fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

6 nagyobb, érett paradicsom

1 bő ek olíva olaj

1 bő tk balzsamecet

frissen őrölt fekete bors

A zöldségeket megmosom, az uborka végeit levágom, majd a rendkívül lelkes nyúlnak adom. A paradicsomokat félbe vágom, a zöld részüket kimetszem, a paprikákat kicsumázom, a magokat kiverem belőlük, a hagymákat megpucolom, a vöröshagymát félbe vágom.

A pultra tappancsolom a Philips gyümölcscentrifugát, előkészítek egy nagyobb fedeles edény, a csőre alá illesztem a hozzá tartozó kancsót, majd bekapcsolom a masinát és a Nőket megbízom vele, hogy mindent beledobáljanak. Félidőben átöntöm a lé felét az edénybe (elég sok lé lesz, több, mint amennyi a kancsó befogadóképessége), majd mikor minden elfogyott, hozzáadom az olajat és az ecetet, fűszerezem, elkeverem, a dobozt lezárom és a hűtőben hagyom hűlni.

Előételnek, aperitifnek tökéletes, de Anna például a vacsorára kínált szendvics mellé itta, zöldséglé gyanánt.

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.