You are here: Home >Archive for április, 2013

Citromos túrópite

A múlt hét és ez a hét is elég rohanósra sikeredett, de azért sikeresen szerét ejtettük a Segítsüti átadásának (amiről nemsoká szintén írni fogok), a Nők felléptek a Suligálán, megkezdtük a grillszezont és többek között sütöttem egy túrós pitét. Zsófi lányom valamilyen számomra ismeretlen oknál fogva hadilábon áll a túróval. Azt nem mondanám, hogy meg […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Új étlap a Macesz Huszárban

A hirtelen jött nyárral lépést tartva a Macesz Huszárban is megjelentek a könnyed fogások. Az év végén startoló étteremben a nyitáskor kialakított menü mellett már eddig is szerepeltek szezonális fogások a séf ajánlatában, ám most, az évszakváltással az egész étlap megújult, s a tulajdonosok úgy tervezik, hogy nagyjából évente négy alkalommal fogják az évszaknak megfelelően […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Neil Perry: Jól enni, jól lenni

Neil Perry könyvében már a címe is megnyugtató. A kakaóbarna borítón pihenő szavak már előkészítik azt a laza, kellemes tárlatvezetést, amit a könyv, illetve annak szerzője nyújt. Neil Perry karrierje a nyolcvanas évek közepén indult és azóta töretlen. Mára ő lett  Ausztrália egyik séf-nagyágyúja, a lófarka szakács, aki Sydneyben három különböző arculattal bíró éttermet tudhat […]

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

ÉS bisztró

Már a múlt héten olyan nagy titokzatosság és titkos előkészületék lengték körül az ÉS-t, hogy tűkön ülve vártam a hétfői premiert. A Kempinskiben hely kapó, a szálloda megújulási hullámába már belekerülő étterem minden szempontból nyert. Egyrészt csodálatos helyen van, másrészt olyan emberek keze alatt alakult, akikhez csupa sikertörténet fűződik. A várbeli Pest-Budát, a 21-et és […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS