Paradicsomleves bazsalikommal és kölessel
Unalomig elcsépelt étel…én mégis nagyon szeretem. Szoktam friss paradicsomból is, de mivel ennek a levesnek a gyors elkészítes az egyik nagy erőssége, így mindig található olasz paradicsomkonzerv a kamrámban.
Paradicsomleves bazsalikommal és kölessel
1 konzervnyi paradicsom
4-5 nagyobb levél bazsalikom
2 tk szárított vöröshagyma
só
cukor
pirospaprika
frissen őrölt feketebors
1/2 csésze köles
1-2 gerezd fokhagyma
A kölest kis olajon megfuttatom, picit sózom, majd háromszoros vízzel lassan megpárolom. Közben a felmetélt bazsalikomot szintén megfuttatom egy kis olajban, majd liszttel rántást rittyentek belőle, félrehúzom, pirospaprikázom, pici vízzel felöntöm és rögvest beleöntöm a konzerv tartalmát is. Hozzáadom a szárított hagymát, a fokhagymát egyben engedem bele a levesbe, ízesítem tetszés szerint. Ha kész a köles, a tányér aljára teszem és rászedem a dús levesemet.