You are here: Home > Édes élet, Nem folyékony, de kenyér > Cseresznyés langalló

Cseresznyés langalló

Már vagy két hete motozott a fejemben az ötlet, alakot is öltött, de a kivitelezés csak nem adta magát. Hol elutaztunk, hol a piaclátogatás maradt el, de volt olyan is, hogy az alaphangon 30 fokos konyhában már nem éreztem késztetést a sütő begyújtására.

De ma minden csillag együttállt. Volt piac, volt idő, s még a hőmérséklet is normalizálódott, így megvalósíthattam a cseresznyés langallómat.

Valószínűleg megint nem spanyolviasz, de akkor is a saját gyerekemnek érzem és ennek megfelelően kedvelem is. Egyszerű, minőségi alapanyagokból áll és finom.

IMG_4265_v

Cseresznyés langalló

Tészta:

20 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

csipet cukor

1 dkg élesztő

3 dl langyos víz

csipet só

Kiegészítők:

25 mascarpone

6 dkg cukor

1 rúd vanília kikapart közepe

1 kg cseresznye

A tésztához a liszteket a Philips robotgép üstjébe összeöntöm, hozzáadom a cukrot és a sót, belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a vizet. Bepattintom a tésztafejet a helyére, majd kettes-hármas fokozaton járatom. Nem kell nagyon sűrű tésztára számítani, ez nem fog elválni az edény falától. Három-négy perc után az üstöt kiveszem a masina alól, konyharuhával lefedem és hagyom, hogy a tészta a duplájára keljen.

Amíg kel a tészta, addig kimagozom a cseresznyét. A mascarponét kikeverem a cukorral, s a vanília belsejét is hozzáadom.

Amikor kész a tészta, akkor beizzítom a sütőt 190 fokra, majd lisztezett deszkára borítom a tésztát, kinyújtom és egy bélelt gáztepsibe fektetem. Nagyjából 10 percet hagyom kelni, majd mascarponeval, s szép sorjában ráültetem a cseresznyéket. A tepsit a sütőbe tolom és addig sütöm a tésztát, amíg a szélei egészséges kenyérszínűek nem lesznek.

Melegen és hidegen is jó. :)

 

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.