You are here: Home > Nincs kategorizálva > Minimalizmus a maximumon – a Blue Fox The Bar új koktéljai

Minimalizmus a maximumon – a Blue Fox The Bar új koktéljai

Van, abban valami remek, ha az embernek nagykorú gyerekei vannak, például elmehet velük inni egy jót, ha úgy hozza az élet és a péntek este. Most épp így alakul, mindannyian ráértünk, összekötöttük hát a kellemeset a kellemessel: megnéztük a karácsonyi díszeit épp magára öltő belvárost és leteszteltük a Blue Fox The Bar csodás új koktéljait.

Fashion Street - Budapest

Fashion Street – Budapest

Bevallom, nekem tetszik ez az új koktél divat, amelyben nem a külsőbe tett csavarok, azaz a prezentáció jelenik az ital lényegét, sokkal inkább a bármenedzser és a csapata műhelymunkája érződik a rafinált belbecsen, amihez egy finoman elegáns, részletekre ügyelő, ugyanakkor összhatásában letisztult külcsín csatlakozik.

Adjatok egy koktélt és ki sem mozdulok innen - Kempinski Budapest

Adjatok egy koktélt és ki sem mozdulok innen – Kempinski Budapest

Ezt a vonalat, ezt a kortárs és izgalmas koncepciót fejlesztette tökélyre Szabó Ádám bármenedzser. Az extra látványvilág helyett az itallap kreációi sokkal inkább a minimalista, elsősorban az ízekre koncentráló koktélokban nyilvánulnak meg, ahol az átgondolt alapanyagválasztás, a felelősségteljes felhasználás mellett a zero waste irányába való töretlen törekvés szintén kiemelten fontos. Ennek jegyében az italokban fellelhető gyümölcsök és zöldségek felhasználását is maximalizálta a csapat, ami nagyfokú kreativitást igényelt és újszerű megoldásokat, meglátásokat is eredményezett.

Mirelle - Blue Fox The Bar

Mirelle – Blue Fox The Bar

A kilenc új ital között igazi nagy klasszikusok is tiszteletüket teszik és új, egészen izgalmas alkotásokat ugyancsak megtalálni. Nálam értelemszerűen adta magát, hogy az estét egy Negronival nyissam, ahol a bittert szépen lekerekítette egy kis kávélikőr, de Ádám szerint, ha bekeverjük a magunk Negroniját és hagyunk benne ázni pár napig némi minőségi szemes kávét, akkor az általunk kapott végeredmény egészen hasonlatos lesz, leszámítva a likőr adta plusz édességet.

bluefox03_v

Coffee Negroni – Blue Fox The Bar

Annában a Popcorn Sour összetevői keltettek érdeklődést, amely egy sajátos módon újragondolt whisky-sour. A kukorica- és rozs whisky mellett a kipattogtatott kukoricából házilag készített szirup és a citrusfélék élénksége tette egyedülállóvá és illatosan ismerősen szerethető itallá, amellyel meglehetősen elégedett is volt a gazdája.

Popcorn Sour - Blue Fox The Bar

Popcorn Sour – Blue Fox The Bar

Zsófi is az édes élmények reményében választott egy egészen sajátos módon prezentált, rendkívül esztétikus és letisztult italt. A Go bananas alapvetően egy banános daiquiri, amibe került egy nagyon szép ázsiai csavar, ezt mondjuk az ital „tálalásból” viszonylag egyszerű volt kikövetkeztetni. Az ananász rum, a házi készítésű banánszirup, a citrusfélék adta egyértelmű összhangra a miso pasztában található umami íz tette fel a pontot, így vált még izgalmasabbá ez a trópusi ital.

Go bananas - Blue Fox The Bar

Go bananas – Blue Fox The Bar

Második körben már Ádámra hagytuk a választást. Igazság szerint én indítottam a forradalmat a „Lepj meg”-gel, aztán egyszer csak Anna és Zsófi is úgy döntött, a legjobb, ha az italokat a legjobban ismerő és a vendégeit is hamar kiismerő bármenedzserre hagyjuk a döntést.

Zsófi - Blue Fox The Bar

Zsófi – Blue Fox The Bar

Ádámot nem kellett sokáig győzködni, hamar megérkezett a három, a téli itallapra tervezett itallal, amelyekről sokat még nem mesélhetek, de annyi bizonyos, hogy mesterhármast kaptunk, jól megkomponált, a tél jellegzetességit magukban hordozó koktélok mellett beszélgettük át az estét.

Anna - Blue Fox The Bar

Anna és a csodás fogások, na meg az óriáskerék – Blue Fox The Bar

Meg kell említeni, hogy az ÉS-ből csodás falatkák érkeztek a koktéljainkhoz, a tésztabundás, salsával és tortillával kínált rák mellett sonka és sajt tál, valamint olíva és sajt egészítette ki a kínálatot, az én mentességemre is azonnal megszületett a megoldás, amíg a Nők pogácsáztak, én egy nagyon kellemes magos, mentes bucit kaptam kísérőül.

Kísérők - Blue Fox The Bar

Kísérők – Blue Fox The Bar

Az adventi időszak alatt javaslom, hogy a belvárosi séták után, a karácsonyi vásárok fényeitől megrészegülten, a beszerzett ajándékok feletti boldog tudatban vagy épp a baráti előkarácsonyok jegyében térjünk be a Blue Fox The Bar-ba, válasszunk a szezonális koktélok izgalmas választékából és boldogan lazítsunk, az ünnepek jegyében.

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.