You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Attaboy

Attaboy

Az Attaboy eddig valahogy mindig kimaradt. Múlt pénteken azonban – egy remek meghívásnak hála – Papp Krisztián séf vezetésével betekintést kaptam az Attaboy konyhájára, pontosabban megismerhettem a hely filozófiáját és végigkóstolhattam a menü egy részét.

Az Attaboy nem szokványos belvárosi történet, nem két nap alatt összerántott bisztró, ahol a külföldiekre alapozott gyors meggazdagodás a cél, hanem egy nagyon alaposan összeállított – házhoz szállítós – rendszer, amely felismerte, hogy mikor kell kiszállításból üzletté is lényegülnie, s azóta is tartja magát a folyamatosan változó, naponta alakuló belvárosi bisztróvilágban.

A pizzára és burgerre alapozó házhoz szállítás nagyon hamar kitermelte a maga törzsközönségét, aki boldog volt a forrón érkező sült krumplitól (hallomásból tudom, hogy roppanva érkezik ki a krumpli, tesztelni meg muszáj lesz, mert látom/kóstolnom kell), kedvelte a vékony tésztás, olasz pizzákat és a rafináltan elkészített, de nem túlgondolt burgereket, amelyek közül olyan emblematikus darabok is születtek, amelyeket képtelenség levenni az étlapról.

A Síp utcai Attaboy kínálata azóta is erre a két fő tényezőre épül, az emblémájukban ott figyelő pizza és burger mellé az üzlet nyitásakor társult a hot dog és mostanában  – világszinten egyre népszerűbb – tortillák is megjelentek, de ha a fogyást tekintjük, akkor az Attaboy még mindig a burgereiről a leghíresebb.

20170331_143322_Richtone(HDR)_resized_1

Burgercsendélet

A street food világában manapság már bárki eligazodik, a kínálat viszonylag könnyen felmérhető, a minőség azonban nagyon is változó, ami kellemetlen mellékzöngékkel tarkítja ezt a fogalmat. Az Attaboyban Papp Krisztián és csapata törekszik rá, hogy megmutassa: a street food vonalban is van minőségi változat, a könnyed utcakosztot magas nívón is el lehet készíteni. A nemzetközi tapasztalatokkal jócskán ellátott, több év angliai múlttal rendelkező Krisztián számára fontos, hogy a munkatársai, beszállítói is értsék, hogy a végeredménynek a lehető legjobbnak kell lennie. Hosszan keresi a minőségi alapanyagokat, olyan apróságokkal is foglalkozik, hogy a hely egyik zászlóshajójának tekinthető Big Cheese-ben, a négy sajtot kombináló burgerben a cheddar jól működjön a többi sajttal, az élvezeti értéke, olvadása pont a lehető legideálisabb legyen. A végeredmény egyébként magáért beszél, valóban rendkívül jó kombinációt alkot a cheddar, a edami, a masdaam típusú Pannónia bársony és a mozzarella.

A klasszikus burgerek mellett mindig vannak újdonságok, mostanában került étlapra a rendkívül gazdag és nagyon ütős Surf and Turf burger és április elsejétől május végéig lehet kóstolni az idei Hellman’s versenyre készített Cheesy Hell(man’s) Boy, amelyben a szokott húspogácsa füstölt marhanyakból készül és a – lányaim által itthon is előszeretettel alkalmazott –  Marie Rose szósz sem csak úgy simán kerül a szendvicsbe. Ezer és egy apró csavar teszi igazán egyedivé ezt a szendvicset, s ahogy én tapasztaltam, ez nem csak a versenynek szól, hanem az Attaboy minden burgerére igaz: az utolsó apró részletig gondosan kidolgozott tételek tökéletes egyensúlyára épül mindegyik.

Egyszóval, ha szeretnétek egy jó burgert enni otthon vagy pont a belváros kellős közepén tör rátok az éhség, akkor irány az Attaboy.

20170331_142820_resized

Tesztalanyaim

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.