You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Ape Regina

Ape Regina

Újabb olasz gasztroszínfolttal gazdagodott Budapest. Az eddig megszokott trattoriák, kisebb- nagyobb pizzériák, olasz gyorséttermek után az Ape Reginával megjelent az olasz all you can eat is a piacon.

Az all you can eat koncepciója mindenki számára ismert: a napszaknak, napnak megfelelő, egyösszegű befizetés fejében a választékból mindenki annyit eszik, amennyit bír. A budapesti AYCE kínálatban akadnak klasszikus, főleg európai konyhára koncentráló szereplők, vannak a távolkeleti ízek szerelmeseinek szánt helyek, de olasz eleddig még nem volt.

Az Ape Regina már belépéskor meggyőző. Igényes enteriőr, végtelenül udvarias és felkészült személyzet fogad. A belső kialakítás tágas, az asztalok kellemes távolságra helyezkednek el egymástól, minden könnyen átlátható, szellős, de a tér ettől függetlenül nem üres és unalmas. Izgalmas csempék, a most oly divatos pucér körtékkel operáló, egyébként mutatós és barátságos eredményt adó fénytechnika, a kiválasztott bútorok mind-mind kellemesen otthonossá teszik a helyet anélkül, hogy zsúfolt lenne.

Bloghoz való képek2

A választék ügyesen szabott, a klasszikus, mindenki által ismert és szeretett olasz vonal érvényesül, amelynek állandó minőségét Angelo, a szicíliai főszakács gondoskodik. Olasz alapanyagokat használnak a pizzatésztához és a házilag készített tésztához, de az előételnek kínált sonkák és sajtok is mind-mind Olaszországból érkeznek.

Bár az all you can eat esetében sok hely abba a csapdába esik, hogy túl sokfélével kívánja traktálni a vendégeit, az Ape Reginában egészséges hosszúságú az étlap, amely nincs kőbe vésve, szezontól, alapanyagtól és vendégigénytől függően tervezik változtatni a jövőben is.

Választék azért bőven akad. A különféle antipastik mellett kihagyhatatlan a frissen készített focaccia, amihez finoman fűszerezett passata di promodoro jár. Már ezzel könnyedén jól lehet lakni, így célszerű odafigyelni arra, hogy csak egy kenyérkosárnyit tüntessünk el, mielőtt vadászni indulunk.

Mert az all you can eat egyik hozzáadott élménye a vadászat, ez az atavisztikus ösztön itt kiteljesedhet, az önállóan begyűjtött fogásokkal boldogan térhetünk vissza az asztalunkhoz. Az antipastikat követheti leves, de választhatunk különféle főételek közül is, illetve megindulhatunk az olasz tészta útvonalán. A helyben készített tojásos tészta valóban al dente módon kerül tányérra, a hozzá készített szósz a tesztelt arrabbiata esetében teljesen helyén van. A carbonara is kifejezetten izgalmas választás lehet, hiszen a séf szicíliai, így a családi hagyományoknak megfelelően, a Róma környéki változattól eltérő módon készíti el ezt az ételt.

A másik tesztelendő alany minden kétséget kizáróan a pizza, hiszen amilyen egyszerűnek látszik elkészíteni, olyan nehéz valóban jó kivitelezni. Az Ape Regina pizzaszakácsai vékony tésztás pizzát készítenek, amely nagyon kellemes, ropogós kéreggel, kellő mennyiségű feltéttel érkezik az asztalhoz. Annak, aki kicsit sültebben szereti az átlagnál, érdemes szólni a szakácsoknak.

Bár még süttethetnék halakat, húst, különféle zöldségnyársakat, a záros gyomorkapacitás végett csupán a desszertekre jut energiánk. Az olasz desszertek egy mutatós, nyitott vitrinben pihennek, s főleg a nagyközönség által ismert kínálatot hozzák: tiramisu, panna cotta és profiterol mosolyog ránk néhány szeletnyi pite társaságában.

Ebből már csak óvatosan szemezgetünk, de a merítés ígéretes, a profiterol kellemes, a tészta nincs rommá ázva, van textúrája, a panna cottában is csak annyi fixáció van, amennyit ez az étel megkíván.

Az Ape Regina jó helyen lévő, igényes kialakítású hely, amely tisztességes alapanyagokból jó olasz konyhát kínál a vendégeinek. S mivel az olasz konyha fogásai csak úgy etetik magukat, itt valóban kiderül, hogy ki mennyit bír enni.

Bloghoz való képek4

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.