You are here: Home > Sör és korcsolya > Tökmagos, sajtos pogácsa

Tökmagos, sajtos pogácsa

A Nők betegek. Pontosabban Anna belázasodott, köhög és Zsófi ez utóbbiban szolidarít. Én meg lassan úgy érzem magam, mint egy nővérke a lókórházban, mert bizony a férjem is összeszedett valamit. Így hirtelen háromgyerekes anyává léptem elő. Kívánságokat lesek, orvosokat hívok, kanalas gyógyszereket kanalazok a megfelelő torkokba, lázat mérek és finomságokkal próbálom a gyógyulást elősegíteni.

Millie receptjét a publikálás napján mentettem és felírtam az agyamba, hogy tökmagot kell vennem. Kedden bele is keveredett a kosaramba, így tegnap semmi akadálya nem volt, hogy megcsináljam a pogácsát. Hittem én. De aztán szembesültem vele, hogy se brynza, se tejszín…

Így aztán kissé módosult a recept.

 

Tökmagos, sajtos pogácsa 

10 dkg reszelt füstölt trappista

10 dkg rétesliszt

25 dkg finomliszt

4 ek olaj (nálam földimogyoró olaj volt épp)

1 tojás

11 g szárított élesztő

3 kk só

csipet cukor

tejföl

10 dkg tisztított tökmag

A kenyérsütőgép üstjébe kimérem a szárazanyagokat, a sajtot, ráütöm a tojást, hozzáadom az olajat,  sózom, majd beindítom a masinát és annyi tejfölt adok hozzá, amennyit felvesz (és jó rugalmas tésztává válik).

Mikor megkelesztette/dagasztotta a masina a tésztámat, akkor apró szaggatóval nekiveselkedem és egy bő tepsinyi pogácsát gyártok. Sütőpapíros tepsire ültetem őket és hagyom még egy jó fél órát  kelni. Utána elkevert tojással megkenem, majd a tepsit beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe. Szép színesre sütöm.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.