BRIØSH – the eggdrop project
Az utóbbi évtized erősen kedvez a brunch műfajának, s mivel ez egy nagyon megengedő és szerethető stílusa az étkezésnek, ezért az iránta való lelkesedésünk azóta is töretlen. Hiszen ki ne szeretne laza időkorlátok között, könnyed, látványos, szerethető fogásokat enni?
A brunch – a maga engedékenységének köszönhetően – rendkívül széles spektrumon mozog, mivel minden kultúra és gasztronómia számára mást jelent a reggeli, a köztes étkezések, amelyek szortimentjéből a műfaj válogat. Az átjárás azonban megvan, így egy brunchban bőséggel lehet angol reggeli és magyar palacsinta, a fúziós konyha itt könnyedén megvalósulhat, minden hamis identitáskeresés nélkül.
A Marek József utcában található BRIØSH is ezt a brunch-élményt kívánja egy újabb irányból megközelíteni, az ázsiai vonalról érkezve, koreai fogások étlapra tételével és egy olyan, alapvetően emblematikus fogás meghonosításával, amely rendkívül szerethető. A könnyed, aranysárga, édes kelt tésztát, a klasszikus kalácsot itt szendvicsalapként értelmezik, amely valahol félúton van a klasszikus szendvics és az angol muffin szolgáltatta kanapé között. A gazdagon megpakolt, esztétikusan tálalt, elsőre extrém nagynak tűnő, de mégis – kétkezes módon vagy evőeszközzel – könnyen fogyasztható szendvics egyedi élményt kínál. Ez nem csak a tészta érdeme, hanem a gondosan összeállított, megfelelő mennyiségben kínált beltartalomé is, amely a tulajdonosok, az üzlet saját fejlesztése.
A szendvics lelkét a rántotta adja, amelyhez csatlakozik a cheddar, de alakíthatjuk úgy is a szendvicsünket, hogy sonka, bacon, lazac vagy épp avokádó, illetve ezek kombinációja adja ki a végleges formáját. A gazdag textúrához árnyalt ízek is csatlakoznak, a ház titkos receptjei szerint készülő majonézes pikáns vagy édeskés szósz közül is javasolt választani.
Az Egg Drop-őrületet egyébként egy szöuli szendvicsezőnek (azóta már láncnak) köszönheti Korea és a világ, az édes buciban kínált, ezernyi feltéttel és számos szósszal variált, legtöbbször majonézzel meglocsolva tálalt, levegős omlettel megpakolt szendvics gyorsan elnyerte a fogyasztók kegyét, amin nincs is mit csodálkozni. Színes, mutatós, bájos, gazdag, ízletes és olyan igazán brunchos.
Bár önmagában is tökéletesen elegendő egy ilyen szendvics a boldogsághoz, de ha lehet és még fér hova, akkor az angol reggelik mellől ismert, de persze gondosan újraértelmezett hash brown választható mellé. A ropogósra sült, cayenne borssal, fokhagymával, füstölt paprikával és köménnyel ízesített, belül lágyan krémes tócsni mellé fokhagymás mártogatóst is kapunk, ami kifejezetten jól áll neki. Ugyancsak érdemes kérni egy adagot a legismertebb koreai fogásból, a csípős fermentált káposztás kimchiből, amely szépen ellensúlyozza. árnyalja az eggdrop szendvics édes, felhős, lágy ízvilágát, textúráját.
Ha pedig csak egy jó salátára vágynánk, akkor arra is lehetőségünk nyílik, a BRIØSH-ban értenek a tojáshoz, csodás posírozott vagy 5 perces tojással érkezik elénk a gazdag salátánk.
Próbáljátok ki a brunchot koreai-módra, az eggdrop igazán izgalmas, szerethető élmény!