Újhullámos mézkülönlegességek – itt a Virágbéke!
A méz egy olyan hagyományos dolog, igazi klasszikus, évezredek tudásával, a természet bölcsességével. De a méz nagyon is mai, egy olyan kincs, amivel érdemes foglalkozni, a magunk igényei szerint formálni, alakítani.
Ebben a műfajban teremtett formabontót és izgalmasat a prémium mézeiről ismert Virágbéke Méz Manufaktúra, aki a klasszikusból trendit alkotott, megtartva annak belső értékeit, 21. századi, modern külsővel megszólítva a régi és az új vevőket. A kicsit a boros világ hangulatát idéző elnevezések és címkék figyelemfelkeltőek, kellemesen viccesek, a bennük található méz pedig a legmagasabb minőségű.
Nemzetközi versenyen is megmérettet és sikert ért el az Ábrándos Délibáb – BIO Hortobágyi vadvirágméz, amely számos növény és vadvirág pollenjéből születik, amelyek a Hortobágy közepén ringatóznak, a Nemzeti Park kellős közepén. Ennek a sokféle összetételnek köszönhetően az Ábrános Délibáb igazán különleges, pikáns fajtaméz, amely ráadásul nem is csak a Great Taste Awards csillagával lett gazdagabb, a London Honey Awards versenyen arany minősítést is kapott.
Egy átlagos hétfő pont az Átlagos Hétfőtől lesz nem átlagos hétfő. Nagyon nem mindegy, hogy indul a hetünk, a napunk, ez az akácméz – a finoman letargikus felvezetés ellenére – épphogy tesz ellene, hogy átlagosak legyenek a napjaink: csak tegyük pár kanálnyit a kalácsra vagy kenyérre, ízesítsük vele a reggeli teánk vagy csak egy nagyobb teáskanálnyit nyaljunk be büntetlenül és boldogan. Ugye, hogy máris túl vagyunk az átlagoson? Még szép, hogy ő is nyertes, 2022-ben a Dubai International Taste Awards-on ezüstminősítést érdemelt.
Ha valaki meg pont úgy eszi a mézet, mint én (kanálszám), akkor annak kifejezett boldogság lesz az adalékanyagmentes élvezet, az ízesített krémméz, amelyből a Virágbékénél bőven akad, én most négyfélét hoztam bemutatni:
A méz könnyen társítható a világ legjobb dolgaival, így evidens, hogy az Egy Jobb Világ-ban a méz az eperrel kézen fogva jár. Az eperízű repce krémméz nem csak magában tökéletes, hanem mehet sütikbe, krémekbe, adhatjuk limonádéhoz vagy amerikai palacsinta, gofri tetejére, sőt salátához is.
Ugyanezen az elven működik a Fog Ez Menni, amelyben a fekete ribizli adja a színét és az ízét a repce krémmézhez. Egy mélyebb ízvilágú tea, egy harapásnyi vajas keksz mind-mind új dimenzióba léphet ezzel az – egyébként jól mantrázható – mézzel.
A Halló, Halló! pedig lehetne az egykorvolt egyik kedvenc sorozatom is, de inkább egy lágy, venezuelai tejcsokoládéval gazdagított krémméz, amelyben a tényleg baráti, 44%-os kakaótartalmú tejcsoki boronálódik össze az illatos, ízes és gazdag krémmézzel. Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe?! Természetesen kenyéren és kalácson a helye, mindenhova mehet, ahová a nemzetközi csokis kence-sztárok járnak, csak nekünk lesz jobb vele, mint velük.
Az aranyló őszben pedig már lazán visszasírhatjuk nyarat, de itt van nekünk az Örökké nyár, amely segít a túlélésben. A bodzaágyon érlelt repce krémméz íze és illata maga az instant napsütés, kétség nem fér hozzá, hogy ezzel könnyebb menedzselni a szezon hiányát, csak akkor jól tankoljunk fel belőle. Tea és limonádé evidens, de egy smarni vagy egy kis citromos sütemény is adja magát.