You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Igazi római hangulat Óbuda szívében

Igazi római hangulat Óbuda szívében

Ahogy az ember könyvet borító és fülszöveg alapján képes választani, úgy szeretek bele néha étel- és életképekbe a neten. A múlt héten belefutottam egy csodálatos, pizzával teli pult látványába, ami egyszerre idézte fel a római útjaimat, ízek, illatok tolultak elő az emlékeim közül és innentől kezdve nem volt kérdés, hogy a D’Al Michele tesztelésre érdemes.

Ahogy a könyveknél lenni szokott, a megérzéseim most sem hagytak cserben, az Újlaki templom tövében megbújó falatnyi bolt Róma bármelyik utcájában megállná a helyét, kialakításában, választékában, a bentről áradó illatokban tökéletesen hozta a római hangulatot, amit csak tetézett a konyháról kiszüremlő olasz rádió hangja és a talján beszélgetésfoszlányok.

A választék hibátlan, a helyben készülő 16-féle pizza, az olasz pékáruk, tésztaételek és a – szintén a konyhán készülő – házi sütemények mellett kávé és fagylalt is várja a betérőket.

Michele 2019 őszén nyitotta meg parányi pizzázóját, a konyhán édesanyja és nagybátyja segít neki abban, hogy valóban azt az autentikus római hangulatot hozza el nekünk, amibe anno 13 évesen beleszerettem, életem első krumplis rozmaringos pizzáját szorongatva a Pantheon tövében.

dami2_v

A választék nagyon szerethető, a merítésben minden kedvenc megtalálható. A feltétek jó minőségűek, a pizzatészta csodásan foszlós, könnyű és egyben ropogós, két szelettel az ember biztosan jóllakik.

Michele gondos házigazda, öröm volt most is figyelni, ahogy folyamatosan mindent szemmel tart, ahogy olaszul beszélget a futárral, mindenkihez van egy kedves szava. Nagyon drukkolok neki, hogy ezen a furcsa, étkezdékkel zsúfolt, de minőségi ételekben azért közepesen ellátott vidéken felfedezzék az ő ékszerdobozát.

dami1_v

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.