Kézműves Magyar Ízek Vásár
A hétvégén kerül megrendezésre – immáron második alkalommal – a Kézműves magyar ízek vására, amin – a száznál több kistermelő remek portékája mellett – most már az ország kolbászát is megkóstolhatják a kedves vendégek.
A Kerekes Sándor által megálmodott, az idei köleses, barackos ország tortának alapanyagait felhasználó kreációt tényleg érdemes megkóstolni, úgy ahogy illik, a kolbászhoz a sárgabarackos mustárt és a főtt kölessel készített kenyeret. Nekem nagyon ízlett ez az első hallásra kissé pikáns, a tortára való építkezésből gondoltan talán erőltetettnek vélt kolbász. Az ízek a helyükön vannak, nagyon jól kiegészítik egymást, főleg a hús és a mustár találnak szép összhangra. A kolbászt ugyan csak melegen kóstoltam, de Kerekes Sándor elárulta, hogy szárazkolbász formájában is kóstolható és remélem kapható is lesz a vásár három napja alatt, ahol még az ország kedvenc ízének kiválasztására is sor kerül, valamint a kézműves termékekből – a kóstolók által létrehozott lista alapján – elkészül a kedvenc ízeket rejtő kosár.
Az október végi sajtótájékoztatón még 35 ízzel a számban próbáltam mérlegelni, hogy a vakteszten átesett 24-es kolbásznak vagy a kettes számú méznek kedvezzek-e a szavazatom leadásakor, múlt hétre azonban már finomodtak a szabályok és 5 termékcsoport 5 versenyzője vetekszik a megtisztelő címekért. A kolbászok, mézek, szörpök és sajtok mellett a lekvárok közül hírdetnek majd kategóriagyőztest.








