You are here: Home >Archive for szeptember, 2013

Pasta Manufaktura

A belváros megújhodásának egyik biztos jele, hogy egyre-másra nyílnak a jóféle helyek. A különböző pékségek, kávézók és cukrászdák mellett a belváros étteremkínálata is elhajolt végre a turistalehúzós imázstól és egyre több a helyiek, budapestiek számára is nap, mint nap használható tér, az ő igényeiket, pénztárcájukat is figyelembe vevő hely, ahol a hétköznapok sodrásában ehetnek valami […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Marcipános, mandulás szilvás pite

Zsófi szerinte olyan finom lett a süteményem, hogy nyitnom kéne egy Mami cukrászdát. Anna szerint Anya cukrászda néven kéne futnia, amíg ezen vitatkoztak, addig langymeleg állapotában elfogyott a fél pite. Így fotózni is csak a fele maradt. Mandulás, marcipános szilvás pite Tészta: 12 dkg finomliszt 10 dkg darált mandula 13 dkg vaj 1 tojás 2 […]

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Street food forradalom, street food divat

Az emelkedett street food kifejezést tavasszal hallottam a Litauszki Zsolttól. Már előtte is sokat töprengtem a mindent elsöprő street food lázon, de ez a jelző tökéletesen helyre tett mindent és azt hiszem a magam módján magyarázatot találtam bizonyos dolgokra. Erről olvashattok részletesebben a Mindmegette oldalán.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Angol konyha klasszikusai: Barna sörös marharagu

Gombás, sörös, marhahús 2 kg marhafelsál vagy lábszár 10 dkg zsírszalonna 2 nagy fej vöröshagyma 2 ek finomliszt 2 ek Worcestershire szósz 2 ek kakukkfű 1 csokor petrezselyem 2 ek mustár 2 babérlevél 2 tk só 2 tk frissen őrölt fekete bors 1 l barna sör 45 dkg apró csiperke A szalonnát egy nagy serpenyőben […]

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS