You are here: Home > Édes élet > Marcipános, mandulás szilvás pite

Marcipános, mandulás szilvás pite

Zsófi szerinte olyan finom lett a süteményem, hogy nyitnom kéne egy Mami cukrászdát. Anna szerint Anya cukrászda néven kéne futnia, amíg ezen vitatkoztak, addig langymeleg állapotában elfogyott a fél pite. Így fotózni is csak a fele maradt.

IMG_7787_v

Mandulás, marcipános szilvás pite

Tészta:

12 dkg finomliszt

10 dkg darált mandula

13 dkg vaj

1 tojás

2 dkg cukor

Töltelék:

1 kg szilva

2 marék zsemlemorzsa

8 dkg cukor

1 bő tk őrölt fahéj

10 dkg marcipán

A liszthez hozzáadom a mandulát, majd a darabokra vágott hideg vajat és morzsává alakítom. Amikor kész a morzsám, hozzáütöm a tojást s tésztává alakítom. A kész tésztát alufóliába csomagolom és fél órára a hűtőbe teszem.

A tölteléknek való szilvát vékony darabokra vágom, majd egy nagyobb tálba teszem. Ráreszelem a marcipánt, hozzáadom a fahéjjal elkevert cukort, s a zsemlemorzsát.

A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kinyújtom, pitetálba fektetem, széleit levágom, majd a szilvás töltelékkel megpakolom és 180 fokon nagyjából 40 percig sütöm.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply