You are here: Home >Archive for február, 2013

Bableves

A napsütés már melengeti az arcunk, de a gyomrunknak még szüksége van a tartalmas, gazdag fogásokra, amelyek egyik magyar remeke a bableves. A bableves is tipikusan olyan étel, amely minden családban sajátos mód, egyedi kiegészítőkkel készül. ki csipetkével szereti, ki fokhagymás lepényt süt mellé, ki hedonista mód mindkettőt. Van, aki habarja, van aki csak a […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Az igazi aranygaluska

A mi családi szezonális konyhánkban a fánkok szezonja után, s a húsvéti kalács előtt, a kelt tészták egén fénylő csillagként jelenik meg az aranygaluska. Jóféle kelt tésztából, sok dióval, vanília sodóval kerítve. Ellenállhatatlan. Aranygaluska 50 dkg finomliszt 3 tojás sárgája 5 dkg vaj, olvasztva 2 dkg élesztő csipet só 1/2 bögre tej + 15 dkg […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Mandulás linzer

A múlt héten szert tettem egy formás kis üvegre, ami csak úgy kívánta, hogy tejjel megtöltve meghúzódhasson valamilyen ételfotón. Nem kellett sokáig várni, péntek este már meg is sütöttem a hozzá való kekszet. Mandulás linzer 28 dkg finomliszt 20 dkg vaj csipet só 1 narancs héja 10 dkg porcukor 10 dkg szeletelt mandula A mandulaszeleteket […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Tárkonyos krumplifőzelék

Tárkonyos krumplifőzelék 1 kg krumpli 1 tk morzsolt tárkony 1 tk morzsolt majoranna 1 dl tejszín 2-3 tk alma- vagy borecet, az én esetemben mézes tokaji borecet só A krumplikat megpucoltatom a férjemmel, majd alaposan megmosom és kisujjnyi vastag karikára vágom. Egy lábasba teszem és annyi vizet öntök rá, ami épp ellepi. A vizet kicsit […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS