You are here: Home >Archive for január, 2013

Tojáscurry

Ezen a héten itthon vagyunk, mert Anna kidőlt. Nagyon nehezen adta meg magát a kórnak, de aztán már látszott, hogy ebből hiányzás lesz és ennek jegyében én is sürgősen lebetegedtem. Így aztán kifejezetten jól jött ez az életmentő, gyors étel, ami a tojásnak és a paradicsomnak köszönhetően a Nőknek is nagyon bejött. Tojáscurry 8 tojás […]

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Póréhagymaleves sárgarépával

Az év végével ránk köszöntött az örök zöldségéhség. Addig is sokat és sokféle formában faltunk, de ezek a szürke hétköznapok, a naptalan ég valahogy még inkább kihozták belőlünk a nyárvárást, aminek jelen pillanatban az egyik legegyszerűbb materializálódása az, hogy folyamatosan zöldséget eszünk. Ennek okán ma egy  rusztikus, alapanyagban gazdag krémleves került az asztalra a Nagy […]

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Nagy vegetáriánus szakácskönyv

Az év végi hajrába ez az ajánló már nem fért bele. Nem is baj, hiszen egy olyan gasztrobibliáról van szó, amely az év 365 napjában forgatásra érdemes. A vegetáriánus lét a mi napig nagyon megosztja a társadalmat. Van, aki vallási okokból mellőz bizonyos dolgokat. Van, aki szintén bizonyos elvek mentén tartózkodik a hústól vagy bárminemű […]

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Belsőségek az asztalon

A belsőségekkel való viszonyom elég ambivalens. Vannak belsőségek, amiket kedvelek, vannak olyanok, amiket megeszem és van, amitől mereven elzárkózom. Az első körbe tartozik a máj és a vér, a másodikba a zúza, a tüdő, az összes többit lehetőség szerint kihagyom, bár ha nagyon kérnek rá, akkor főzök belőlük. Ti hogy álltok a belsőségekhez? Miből szoktatok […]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS