You are here: Home > Édes élet > Mákos-fehér csokoládés muffin

Mákos-fehér csokoládés muffin

Ez a sütemény akár reformista is lehetne, ha nem tette volna bele a fehér csokoládét. Ok, de akkor hol marad az élvezet?!

Így aztán a reformistáknak túl hagyományos, a klasszikus konyha híveinek túl modern desszertet alkottam, amolyan konyhai öszvért. Viszont nagyon finom és a xilit tartalomnak köszönhetően az ember kevésbé érez lelkiismeret-furdalást, ahogy az olvadt csokoládédarabokba beleharap.

Mákos-fehér csokoládés muffin

10 dkg fehér csokoládé

0,8 dl olaj vagy olvasztott vaj

1,4 dl tej

3 dkg tönkölybúza korpa

8 dkg finomliszt

10 dkg őrölt mák

12 dkg xilit

0,6 dkg sütőpor (nagyjából fél zacskónyi)

2 tojás

1 tk vanília esszencia

A liszthez hozzáadom a mákot, a sütőport, a korpát és a sütőport, majd az egészet átkeverem. Egy edénybe kimérem a tejet, rátöröm a két tojást és alaposan elkeverem, legvégül hozzáöntöm az olajat. Ezt az elegyet a mákos liszthez adom. A masszát a muffinformában lévő kapszlikba kanalazom és 180 fokon tűpróbáig sütöm.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.