Mákos-fehér csokoládés muffin
Ez a sütemény akár reformista is lehetne, ha nem tette volna bele a fehér csokoládét. Ok, de akkor hol marad az élvezet?!
Így aztán a reformistáknak túl hagyományos, a klasszikus konyha híveinek túl modern desszertet alkottam, amolyan konyhai öszvért. Viszont nagyon finom és a xilit tartalomnak köszönhetően az ember kevésbé érez lelkiismeret-furdalást, ahogy az olvadt csokoládédarabokba beleharap.
Mákos-fehér csokoládés muffin
10 dkg fehér csokoládé
0,8 dl olaj vagy olvasztott vaj
1,4 dl tej
3 dkg tönkölybúza korpa
8 dkg finomliszt
10 dkg őrölt mák
12 dkg xilit
0,6 dkg sütőpor (nagyjából fél zacskónyi)
2 tojás
1 tk vanília esszencia
A liszthez hozzáadom a mákot, a sütőport, a korpát és a sütőport, majd az egészet átkeverem. Egy edénybe kimérem a tejet, rátöröm a két tojást és alaposan elkeverem, legvégül hozzáöntöm az olajat. Ezt az elegyet a mákos liszthez adom. A masszát a muffinformában lévő kapszlikba kanalazom és 180 fokon tűpróbáig sütöm.