You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Uncensored – Utazás a terítő körül

Uncensored – Utazás a terítő körül

A Caviar&Bull Uncensored vacsorája két órás utazásra hív minket, a Világ körül. Valahogy így képzelem Phileas Fogg útját, egy kényelmes pullman étkezőkocsiban, ahogy nézi a folyamatosan változó tájat, miközben az adott ország gasztronómiájának legjavát helyezik a damaszt abroszára.

Annával komoly várakozással néztünk az Uncensored vacsora elé, a neten fellelhető lelkes ajánlások, kommentek és a weboldaluk képei piszkálták a fantáziánkat, hogy az audiovizuális elemekkel átszőtt fine dining degusztációs menüsor vajon milyen lesz.

A vacsorán – rövidke várakozás, és egy egészen elképesztően komplex, mégis nagyon üde, friss koktél után – bevezettek minket egy szekrénybe. Pont, mint Narniába. Igaz, ez nem egy régi, szúette darab volt, és ruhák helyett séfkabátok lógtak benne, de igen, egy szekrényen át vezetett az út egy titkos konyháig, és egy mégtitkosabb ajtóig. Ami egyszer csak feltárult, s mi bent találtuk magunkat egy egészen valószínűtlen térben, ahol űrhajósok integettek nekünk, és épp a Holdról néztük a telő Föld dagadó sarlóját.

A vacsora részletes leírása itt van a fejemben, de az Uncensored olyan komplex élményt adott, hogy erősen úgy érzem, hogy ha mindent megírnék, a tájakat, a zenéket, a bennem keltett hangulatokat és a helyekhez passzoló fogásokat, akkor – filmes szakzsargonnal szólva – szétspoilereznék valamit, aminek a felfedezése, megélése mindenkinek egyedi öröm és jutalom kéne, hogy legyen.

Annyit azonban szívesen elmesélek, hogy a konyha csillagos ötösre teljesített, a választott alapanyagok kombinálása, elkészítése messzemenőkig megfelelt az elképzeléseimnek, a kiválasztott, „bejárt” országok konyháiból tényleg olyan, a szezonhoz is illő fogásokat kaptunk, amelyek valóban jó, minőségi ízelítőt adtak. A fogások mellett feltétlen meg kell emlékezni a személyzetről is, az ő szerepük itt valóban vergiliusi, a folyamatos utazás közben figyelnek a vendégekre, gazdag, precíz, mély ismeretekkel rendelkeznek a tálalt fogásokról, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a tervezett kaland valóban a lehető legjobban megvalósuljon.

Ugyancsak fontos és megkerülhetetlen eleme a vacsorának a tálalás, amelyért nem győzök elég hálás lenni. Nagyon szerettem az elém kerülő kerámiákat, ahogy mindig, minden tételnél egyedi, tökéletes miliőt biztosítottak a fogásoknak. Külön boldogság volt Anna japán tányérja kapcsán mesélni a lányzónak, de lássuk be, aznap este nem ez volt az egyetlen történet, amit meghallgatott. A helyszínek, a fogások és az alapanyagok olyan intenzitással nyitották fel bennem a gasztronómia szelencéjét, hogy folyton folyvást volt valami, amiről gondos guruként feltétlen kellett néhány szót szólnom. Ezt leszámítva számára is meghatározó élmény volt az Uncensored vacsorája.

próba_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.