You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > 360 Bar

360 Bar

Ez a nyarunk most itt, helyben zajlik. Elején kicsit szokatlan volt, hogy június közepén nem indultunk neki a nagyvilágnak, de mostanra – a karantén alatt felvett slow living tempóval élve – már teljesen jól belesimultunk egy eddig ismeretlen városi létbe. A felfedezősbe. Ahol nem az újonnan nyílt helyek varázsa számít csupán, hanem turistaszemmel közlekedve fedezzük fel azt, ami eddig is a miénk volt, maximum nem tudtunk róla, vagy nagyvonalúan átengedtük másnak, a világ utazóinak.

Most azonban újra birtokon belül vagyunk, lehetőségünk van meglelni az új helyeinket, vagy visszatérni oda, ahol már egyszer-kétszer jól éreztük magunkat. Ilyen helyszín a 360 Bar, ahol télidőben jártunk a Nőkkel, nagy megelégedésünkre szolgáltak az igluk, boldogan ücsörögtünk a fűtött mikrokozmoszunkban a város felett, ettünk, beszélgettünk, élveztük a helyet.

Tegnap visszatértünk. A viszontlátás öröméhez pazar panoráma társult, ragyogó napsütéssel, finom falatokkal és ütős, nyárra hangolt koktélokkal.

360_3

A 360 Bar-élmény azonban nem áll meg a panoráma nyújtotta hatásnál, nem elégszik meg a koktélokkal, hanem olyan tartalommal töltik meg a rendelkezésre álló tetőt, amelyért önmagáért is érdemes ide eljönni.

A bár tulajdonosai a zenei kínálatot igen erősre tervezik, az ismertebb DJ-k és tematikus zenei estek, programok mellett hazai zenészek örömzenélésére, jammelésére is érkezhetünk, ami talán a legjobban passzol egy nyári, kültéri laza estéhez.

A gasztronómiai kínálatot szintén tematikus programokkal kívánják tovább bővíteni, minden vasárnap BBQ Sunday Daytime party-t szerveznek, ahol más és más BBQ-ban járatos séf kreálmányai kerülnek majd a rácsra, és a vendégek tányérjára. A kulturális programok rajongóinak még egy meglepetéssel készül a 360 Bar, mostantól feltörekvő fiatal művészek művei is megtekinthetők majd a kiállítótérként szintén üzemelő tetőteraszon.

A polihisztor lét ellenére a 360 Bar természetesen megőrizte eredeti arculatát, a széles italkínálat most is a hely gerincét képzi, a szezonális signature koktélok megkerülhetetlen elemei a kínálatnak. Az idei koktéllap egyik biztos befutója, a Summer of ‘69 névre hallgató ital, amelynek alapját a whisky adja, amit narancs squeezzel, birsalma lekvárral, vanília sziruppal, citrommal és egy kis rozmaringgal bolondítanak meg. A proseccóval felhúzott Hot Mess szintén szép karrier előtt áll, a vodka alapú koktélt – a prosecco mellett – citrommal, málnával és eperrel fűszerezik. A terjedelmes koktéllista elemei közül kiemelném még a vodka alapú maracujás Walking on Sunshine névre keresztelt koktélt, illetve a gin-aperol párost alapul vevő 360 Highlife kreációt, amelyet eper, grapefruit tonic tesz teljessé.

360_1

Nekem személy szerint a szezon kínálatából a Deep Dive ízlett a legjobban, a gin alapú italban a bodzaszörp mellett citromlé, uborka és kakukkfű jutott szerephez. Izgalmas, üde párosítás, nincs is jobb, mint egy vagy két ilyet kortyolgatva ücsörögni a belváros felett, nézni a kibomló panorámát, szemrevételezni a város tetejét, figyelni a budai hegyek mögött lebukó napot, és hallgatni az adott este zenei kínálatát.

360_2

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.