Petrezselymes kuszkusz saláta
Ezeken a meleg napokon szívesen készítek olyan dolgokat, amihez nem kell a se a sütőt bekapcsolni, se a főzőlappal melegíteni a konyha amúgy is perzselő levegőjét. Ilyenkor kerül elő a kuszkusz. Az meg, hogy épp milyen kuszkusz salátát ebédelünk, már semmi mástól nem függ, mint hogy mire akadok a konyhában.
Pénteken egy kevés hideg csirkesülttel, egy pár szem aszalt paradicsommal és két tisztes csokor petrezselyemmel hozott össze a sors.
Petrezselymes kuszkusz saláta
1 kis bögre kuszkusz
2 bögrényi forró víz vagy leves
4 dkg vaj
sült csirke falásnyi darabokra metélve/tépve
2 csokor petrezselyem
4-5 db aszalt paradicsom
1/2 citrom leve
só
A kuszkuszt egy tálba teszem, felöntöm forró vízzel és azonnal fedem. A csirkéről lehámozom az ehető húsokat, a paradicsomot apró kockákra metélem, a petrezselymet alaposan megmosom, majd nem túl apróra összevágom. Ezután a kuszkuszt elkeverem a vajjal, picit sózom, majd minden mást is hozzáadok és alaposan átkeverem. Végezetül a citromlével meglocsolom és tálalom.