You are here: Home > Vegasztro > Petrezselymes kuszkusz saláta

Petrezselymes kuszkusz saláta

Ezeken a meleg napokon szívesen készítek olyan dolgokat, amihez nem kell a se a sütőt bekapcsolni, se a főzőlappal melegíteni a konyha amúgy is perzselő levegőjét. Ilyenkor kerül elő a kuszkusz. Az meg, hogy épp milyen kuszkusz salátát ebédelünk, már semmi mástól nem függ, mint hogy mire akadok a konyhában.

Pénteken egy kevés hideg csirkesülttel, egy pár szem aszalt paradicsommal és két tisztes csokor petrezselyemmel hozott össze a sors.

Petrezselymes kuszkusz saláta

1 kis bögre kuszkusz

2 bögrényi forró víz vagy leves

4 dkg vaj

sült csirke falásnyi darabokra metélve/tépve

2 csokor petrezselyem

4-5 db aszalt paradicsom

1/2 citrom leve

A kuszkuszt egy tálba teszem, felöntöm forró vízzel és azonnal fedem. A csirkéről lehámozom az ehető húsokat, a paradicsomot apró kockákra metélem, a petrezselymet alaposan megmosom, majd nem túl apróra összevágom. Ezután a kuszkuszt elkeverem a vajjal, picit sózom, majd minden mást is hozzáadok és alaposan átkeverem. Végezetül a citromlével meglocsolom és tálalom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.