You are here: Home > Húúús > Gyors ebéd

Gyors ebéd

A nyúlhússal való kísérletezéseimben a gyakran terítékre kerülő, klasszikusnak számító ételeink újrajátszására próbálok törekedni, hogy lássam mennyire alkalmas a mindennapi konyhában a húsok kiváltására ez a rendkívül egészséges hús. Figyelem, hogyan működik a nyúlhús a vadasban, a paprikásban, mennyire jól alkalmazkodik a ragukhoz. Ma a nyúlmájat teszteltem. Jelentem alássan tökéletes resztelt máj készíthető belőle.

Resztelt nyúlmáj

50 dkg nyúlmáj

1 fej vöröshagyma

2 kk pirospaprika

2 bő ek olíva olaj

1 bő tk majoránna

A vöröshagymát apróra vágom és az olajon megdinsztelem. Amíg üvegesedik, addig a májat megtisztítom és hosszú csíkokra metélem, majd a hagymára dobom, majorannával fűszerezem, majd mikor már minden oldalát megkapattam, akkor lehúzom a tűzről és pirospaprikával is megízesítem. Gyorsan átforgatom, majd köményes főtt krumplival tálalom, s csak ekkor sózom.

Nagyon finom, laktató ebéd. Vashiányosoknak különösen ajánlott.

További nyúlhúsos receptek: www.gasztrabbit.blogspot.com

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.