You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Via Lattea

Via Lattea

A Belvárosi Piacon lassan hetente újabb, izgalmas attrakciókba lehet botlani. Amíg egy-két évvel ezelőtt szomorúan, kihasználatlanul és elhanyagoltan halódott a nagy irodaházak tövében a piac, addig mára megint fontos és lassan megkerülhetetlen gasztropont lett, amelynek hála kicsit fellendülni látszik a Szent István körúttól délre is az élet.

Egyre-másra költöznek be a már ismert arcok a piacra, ahol lazább nyakkendővel készül a már megszokott minőség, kicsit piacosabb hangulatban kapunk legalább olyan jókat enni, mintha a Borough Marketen vagy épp a barcelonai piacon keresnénk a napi betevőnket.

Fönt éttermek sora vár, lent pedig klassz delikátboltokba botolhat az ember. Olyanokba, mint például Gianni Via Lattea Gourmet Shop-ja, amely számtalan izgalmas alapanyagot rejt. A pultban az olasz sajtokon, sonkákon kívül Európa számos más régiójából származó termék is megtalálható, sőt, ami talán a legizgalmasabb, a Via Latteaban frissen, helyben készített sajtok, túrók, ricották, mascarponék és joghurtok is várják a vásárlókat. Nem csak a frissességük miatt érdekesek ezek a termékek, hanem azért is, mert négyféle tejből kerülnek előállításra. A tehéntej mellett juh-, kecske- és az olaszok által különösen kedvelt bivalytejből készített tejtermékekkel is szolgálnak.

Aki nem csak delikát alapanyagokat vadászik a piacon, hanem enni is szeretne valamit, annak érdemes kipróbálni a helyben készített pizzákat, a lángost és annak olasz unokatestvérét a pizza frittát, valamint betérni a Pasta&Sugoba egy jó olasz tésztára.

ViaLattea

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.