You are here: Home > Édes élet > Püspökkenyér muffin

Püspökkenyér muffin

Bár hajlamosak vagyunk a muffint lerágott csontként kezelni, ebben a papírkapszlis történetben azért mégiscsak van valami. A falatnyi kompozíciókban egész sütemény rejlik, ideális kísérlője lehet a délutáni kávénknak, de a Nők akkor is boldogok, ha ilyesmit csomagolok nekik uzsonnára vagy ebéd után kerül eléjük egy tálnyi, még langyos muffin.

A mostani muffin illatos, gyümölcsökkel teli, mint egy püspökkenyér, s ha nem sütjük túl, akkor omlós, lágy és puha. Igazi telitalálat.

Püspökkenyér muffin

10 dkg barna cukor

20 dkg finomliszt

1 tk sütőpor

2 nagy tojás

5 dkg aszalt sárgabarack

5 dkg aszalt szilva

10 dkg aranymazsola

1 mk fahéj

1 mk őrölt kardamom

10 dkg olvasztott vaj

1,25 dl tejföl

A tojásokat felütöm, hozzáadom a cukrot és kézi mixerrel vagy robotgép segítségével gazdag, világossárga krémmé verem. A lisztet kikeverem a sütőporral, hozzáadom a fűszereket. A tojásos krémhez keverem a tejfölt, az olvasztott vajat, majd belezúdítom a lisztet és csomómentesen elkeverem. Végezetül jöhet az apróbb darabokra vágott szilvát és barackot, valamint a mazsolát. Átkeverem, majd a papírkapszlikba adagolom. Nagyjából háromnegyedig töltöm őket. A muffinsütőt a 200 fokra előmelegített sütőbe tolom és tűpróbáig (nem tovább!) sütöm.

IMG_5178_v

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply