You are here: Home > Édes élet, Termékekről > ChocoMe

ChocoMe

A kezdetektől figyelemmel kísérem Mészáros Gábor munkásságát. Nagyon hamar lelkes rajongója lettem, elsősorban a személyisége, a munkamániája, az alázata fogott meg, az, hogy egy alapvetően egyszerű ötletet hogyan tudott zseniálissá fejleszteni. Aztán jött az új műhely, bővült az új műhely, s a táblás csokoládék mellett – a nagy teljesítményű drazsírozó gépnek és a szakértő személyzetnek hála – megjelentek a Rafinée csomagok is, amelyek új utat nyitottak a chocoMe számára.

A nemzetközi elismerések pedig egyszerűen záporoznak, ami nem is csoda, hiszen Gábor kreációi igényes alapanyagokból készített, izgalmas alkotások. A díjakat és azok jelentőségét már sokan és sok helyen megírták, én inkább a csokoládékra koncentrálva adnék némi ízelítőt a kínálatból, hátha valaki kedvet kap tesztelni a chocoMe abbahagyhatatlan drazséit és egyéb nyalánkságait.

IMG_5042_v

Szőkecsokoládés mandula

A szőke csokoládé nem összetévesztendő a szőke kólával, a Valrhona cég által kifejlesztett csokoládé izgalmas karamelles ízzel bír, így valóban méltó partnere a mandulaszemeknek. Letisztult finom, összetett WOW-élménnyel ajándékozza meg a belőle szemezgetőket. Nem azonnal robban, lassan érkezik, a luxustermékek finom eleganciájával.

Fehér csokoládés málna

A fehér csokoládéba bújtatott liofilizált (hűtve szárított) málna drazsé izgalmas, a fehér csokoládé köpeny ellenére nem túl édes, hiszen a savanykás málna ügyesen ellenpontozza ezt az egyébként kissé gejl matériát. A gyümölcs magjai izgalmas textúrával gazdagítják a drazsét.

Kávés, kardamomos mandula

A legkiválóbb alapanyagokat felvonultató drazsé a legmegosztóbb. Maszkulin jellegű, föld jegyekkel bíró jellegű csokoládé, ahol a drazsé forma összetett, érett ízeket takar.

Tonkababos mandula

A tonkababos tejcsokoládéból, a mandulából és kakaóporból egy letisztult, egyszerű, kellemes, kérekmég finomság született. Olyan, mint egy francia parfüm drazséba álmodva.

Spanyol narancshéj étcsokoládéba mártva

Klasszikus apróság egészen új megközelítésben. Rendkívül jó állagú narancshéj pihen a Voilé fantázianévvel futó sorozat narancsos változatában. Nem száraz, nem kemény, inkább zselés állagú, jól harapható, könnyen omló. Minden elemében a karácsony hírnöke.

Spanyol citromhéj étcsokoládéba mártva

Az étcsokoládé köpenybe burkolózott citromhéj a mediterrán vidéket idézi, tökéletes, tömör textúrájú a citrom, a végeredmény pedig egyszerű, egyértelmű és hibátlan.

Kandírozott gyömbér étcsokoládéba mártva

A Voilé sorozat legizgalmasabb szereplője a kandírozott gyömbér, amelyet tökéletes egyensúlyban tart a Forastero kakaóbabból készített csokoládé. A csokoládé pont annyira lágyítja, tompítja, kerekíti le, amitől a gyömbér nagyon szerethetővé válik.

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.