You are here: Home > Termékekről > Brazil kávélimonádé, Brasil Coffee Lemonade

Brazil kávélimonádé, Brasil Coffee Lemonade

A nyárban az a jó, hogy sok-sok időnk van játszani. Amíg a Nők a szobájukban tevékenykednek, addig én különféle gasztrojátékokban élem ki magam. Az egyik ilyen remek nyári programom idén a Nespresso meghívásos kávéversenye, ahol a cég által kiválasztott kávéhoz kellett valamilyen nyári, kávés italt komponálnom.

Az irányt nem volt könnyű megtalálni, de végül ráleltem arra a mezsgyére, ami mentén már adott volt, hogy valami őrült, színes és szokatlan végeredményre jussak.

A Nespresso által számomra sorsolt kávé a bársonyos, rendkívül kellemes és kerek aromákkal bíró Dulsão do Brasil. Az édes ízvilágú kávé jó alapja lehet egy kávélimonádénak, hiszen megvan benne az az ellenpólus, ami kiegyensúlyozottá teszi akkor is, ha savanyú ízekkel kerül össze.

Az italban szerettem volna megőrizni a brazil hegyi ültetvényekről származó kávé egyediségét, arcát, így a végeredmény nem csak ízében, hanem színeiben is igazán brazil maradt.

_MG_9936_v

Brazil kávélimonádé

1 Nespresso Dulsão do Brasil kapszula, presszónak lefőzve

2 gerezd bio lime

2 gerezd bio citrom

szóda

2-3 ek tört jég

3 cl áfonyaszirup

Áfonyaszirup:

15 dkg cukor

20 dkg áfonya

0,5 dl víz

A vizet egy forralóba teszem, majd a megmosott áfonyát beledobom és közepesnél kicsit nagyobb lángon összefőzöm. A megfőtt gyümölcsöt botmixerrel krémesítem, majd hozzáadom a cukrot és addig főzöm – gyakori kavargatás mellett – amíg be nem sűrűsödik. Ezután sűrű szitán átengedem és a kész áfonyaszirupot egy zárható edénybe felfogom.

A gyümölcsöket felvágom, a kellő mennyiséget előkészítem, majd a gerezdeket a pohárba teszem. Tömőfával megtöröm, majd 3 cl áfonyaszirupot adok hozzá. Ezután tört jéggel töltöm meg a poharat, majd erre szódát öntök, s végezetül a frissen lefőzött kávét is a limonádéhoz adom.

Jópofa szívószállal kínálom, amellyel könnyedén össze is kavarható az ital.

 

Alkotás közben, rettenetesen koncentrálok, hogy megfelelő mennyiségű áfonyaszirup kerüljön a poharakba :)

Alkotás közben, rettenetesen koncentrálok, hogy megfelelő mennyiségű áfonyaszirup kerüljön a poharakba :)

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.